Израелските въоръжени сили съобщиха, че са нанесли удари по цели

...
Израелските въоръжени сили съобщиха, че са нанесли удари по цели
Коментари Харесай

Израелските военни съобщиха, че са нанесли удари по цели на „Хизбула“ в Ливан

Израелските въоръжени сили оповестиха, че са нанесли удари по цели в Ливан, в това число по " военни обекти ", употребявани от " Хизбула ", предадоха Ройтерс и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Военните обявиха, че техните войски и самолети са " нанесли удари по редица цели в Ливан, в това число по терористична инфраструктура, военни обекти, в които са работили терористите от " Хизбула ", и пунктове за изстрелване ".

Ударите са били нанесени, откакто петима израелски бойци са били ранени вследствие на обстрел от ливанска страна.

Подкрепяната от Иран ливанска формация " Хизбула " заяви в " Телеграм ", че трима нейни бойци са били убити в Южен Ливан. В изказването не се показват детайлности за метода, по който тримата са починали, само че се прецизира, че те " са починали страдалчески по пътя към (освобождаването на) Йерусалим ".

Източници от службите за сигурност оповестиха, че те са били убити при израелско нахлуване против две къщи в ливанското село Кафр Кила покрай границата, която е следена от " Хизбула ", отбелязва ДПА.

" Хизбула " е съдружник на палестинската ислямистка формация " Хамас " и от началото на войната сред Израел и " Хамас " в Газа при започване на октомври нейни бойци разменят съвсем всекидневно изстрели с израелски военни по границата сред двете страни. Според източници от " Хизбула " и от службите за сигурност вследствие на израелски въздушни удари и обстрел са били убити повече от 100 бойци на придвижването, както и над двадесет цивилни.

Израелският министър на защитата Йоав Галант през вчерашния ден съобщи, че жителите на някои от израелските селища на север от линията Газа, които бяха евакуирани след нападението на " Хамас " на 7 октомври, ще могат да се върнат в домовете си скоро, с напредването на военните интервенции. Той посочи на брифинг, че става дума за общности в региони в радиус от четири до седем километра северно от анклава, отбелязва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР