Израелските въоръжени сили казаха, че военните им водят ожесточен ръкопашен

...
Израелските въоръжени сили казаха, че военните им водят ожесточен ръкопашен
Коментари Харесай

Израел: Водим ръкопашен бой. ООН: Това е гробище за деца

Израелските въоръжени сили споделиха, че военните им водят " яростен ръкопашен пердах " в Газа на фона на сухопътната им атака против " Хамас ", а Организация на обединените нации предизвести, че бойното поле се е трансформирало " в гробище " за деца, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Стотици обекти, принадлежащи на кървавата терористична организация " Хамас ", бяха атакувани посредством " координирани въздушни и сухопътни удари ", съобщи през днешния ден представителят на израелската войска Даниел Хагари.

В този миг нашите бойци се борят на бойното поле, водят яростни боеве и отстраняват терористи, сподели още Хагари. " През идващите седмици от всички нас ще се изисква резистентност и самообладание ", добави той

Военното крило на " Хамас " пък съобщи, че е взело на прицел " два бронирани автомобила " с противотанкови снаряди и че неговите бойци са " унищожили " израелски сили, като са им устроили засада в постройка в северната част на територията.

Междувременно УНИЦЕФ заяви, че до момента в Газа са били убити 3450 деца.

" Газа се трансформира в гробище за деца ", съобщи през днешния ден в Женева представителят на УНИЦЕФ Джеймс Елдър. 

По данни на филантропичните организации на Организация на обединените нации в Газа са свършили питейната вода, храната, горивото и медикаментите. Според Организация на обединените нации всеки ден е належащо да се доставят най-малко 100 камиона помощи, с цел да се обезпечат главните потребности на 2,2 милиона души, които живеят в линията Газа.

Автоколона от 26 камиона, пренасящи незабавно нужна филантропична помощ, е пристигнала в Газа нощес, заяви палестинският Червен полумесец. Той обаче добави, че към момента не е позволено да се внася гориво. С това общият брой на камионите, влезнали в Газа от началото на войната сред Израел и " Хамас ", доближи 144, показва ДПА.

Преди началото на войната в палестинската територия влизаха приблизително по 500 камиона на ден. По информация от Израел 80 камиона с помощи са подготвени за инспекции преди влизане в линията Газа през днешния ден.

Израелската войска е отстранила върховен пълководец на радикалното движение " Хамас ", виновен за терористичното нахлуване на две обитаеми места в Израел на 7 октомври. Информацията оповестиха през днешния ден от израелската войска като прецизираха, че това е станало с техен изтребител, съобщи ДПА.

Насим Абу Джина " е издавал заповедите при кръвопролитието на 7 октомври в кибуца Ерез и мошава Нетив Хасара ", обявиха израелските Сили за защита (ЦАХАЛ) и израелската Служба за вътрешна сигурност ( " Шин Бет " ) в взаимно изказване, оповестено в приложението " Телеграм ".

" В предишното Абу Джина командваше военновъздушната мрежа на " Хамас ", като участваше в създаването на безпилотни летателни апарати и парапланери за потребностите на терористичната организация ", се споделя още в изказването. " Неговото елиминиране попречва в забележителна степен напъните на терористичната организация " Хамас " да всее ужас в сухопътните дейности на израелските Сили за защита ".

Израелската войска унищожи и дома на фигура номер едно в „ Хамас “ Салех ал Арури, съобщи Франс прес
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР