Израелските танкове се върнаха обратно в някои райони в северната

...
Израелските танкове се върнаха обратно в някои райони в северната
Коментари Харесай

Израелските танкове се върнаха в Северна Газа, а самолети бомбардират Рафах

Израелските танкове се върнаха назад в някои региони в северната част на линията Газа , които бяха напуснали преди седмици, до момента в който военните самолети нанесоха въздушни удари по Рафах , последното леговище на палестинците в южната част на територията, убивайки и ранявайки няколко души, предава Ройтерс.

Жителите оповестиха за спиране на интернета в регионите Бейт Ханун и Джабалия в северната част на Газа. Танкове навлязоха в Бейт Ханун и обкръжиха някои учебни заведения, където са се укрили разселени фамилии, споделиха жителите и медиите на въоръжената палестинска формация Хамас.

" Окупационните бойци подредиха на всички фамилии в учебните заведения и околните къщи, където бяха настъпили танковете, да се изтеглят. Войниците задържаха доста мъже ", сподели един гражданин на Северна Газа пред Ройтерс посредством чат приложение.

Бейт Ханун, дом на 60 000 души, беше един от първите региони, атакувани при започване на наземната атака на Израел в Газа предишния октомври . Тежките бомбардировки трансфораха по-голямата част от Бейт Ханун, в миналото прочут като " кошницата с плодове " поради овощните си градини, в нереален град, състоящ се от купища отломки.

Много фамилии, които се завърнаха в Бейт Ханун и Джабалия през последните седмици, откакто израелските сили се изтеглиха, започнаха да се изселват още веднъж във вторник поради новото нахлуване, споделиха някои поданици.

Палестинските здравни чиновници споделиха, че при един удар Израел е умъртвил четирима души и е ранил няколко други в Рафах, където над половината от 2,3 милиона души в Газа са намерили леговище.

След шест месеца на борби към момента няма признаци за пробив в договарянията, подкрепяни от Съединени американски щати, водени от Катар и Египет за реализиране на съглашение за преустановяване на огъня в Газа, защото Израел и Хамас се придържат към своите взаимно непримирими условия.
 Комисия на Организация на обединените нации се оплака, че Израел ѝ пречи да проверява офанзивата на 7 октомври
Комисия на Организация на обединените нации се оплака, че Израел ѝ пречи да проверява офанзивата на 7 октомври

Тел Авив попречва напъните ѝ да събере доказателства от жертвите на нападението на " Хамас "

Израелската войска (IDF) съобщи, че нейните сили не престават да работят в централната част на линията Газа и че са умъртвили няколко въоръжени мъже, които са се пробвали да ги атакуван.

" Освен това през миналия ден изтребители и самолети на IDF унищожиха ракетна установка дружно с терористична инфраструктура, терористични тунели и военни бази, където бяха ситуирани въоръжени терористи от Хамас ", се прибавя в него.

В бежанския лагер Ал-Нусейрат в централната част на линията Газа жителите споделиха, че израелски самолети са бомбардирали и унищожили четири многоетажни жилищни здания във вторник.

Израел към момента постанова " противозаконни " ограничавания върху филантропичната помощ за Газа, , макар изказванията на Израел и други, че рестриктивните мерки са отслабени.

Размерът на помощта, която в този момент влиза в Газа, е противоречив, като Израел и Вашингтон споделят, че потоците от помощ са се нараснали през последните дни, само че организациите на Организация на обединените нации споделят, че това е към момента е надалеч под минималните равнища.

Израел е под интернационален напън да позволи повече помощ в Газа, изключително в северните региони, където се чака апетит до май, съгласно Организация на обединените нации.

Израелските военни оповестиха, че са улеснили влизането на 126 камиона в северната част на Газа късно в понеделник от юг.

Израел също по този начин заяви, че работи в съдействие със Световната продоволствена стратегия (WFP), с цел да улесни отварянето на още две пекарни в Северна Газа , откакто първата стартира работа в понеделник благодарение на WFP.

Палестинското министерство на опазването на здравето заяви, че до момента повече от 33 000 палестинци са били убити от израелски огън от 7 октомври, в това число 46 през последните 24 часа.
 Израелски министър приканва за цялостно завладяване на линията Газа
Израелски министър приканва за цялостно завладяване на линията Газа

След като " Хамас " отхвърли проекта, показан от медиаторите на Израел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР