Израелските сили започнаха да се изтеглят от бежанския лагер Дженин“

...
Израелските сили започнаха да се изтеглят от бежанския лагер Дженин“
Коментари Харесай

Израелските сили започнаха да се изтеглят от бежанския лагер „Дженин“

Израелските сили започнаха да се изтеглят от бежанския лагер „ Дженин “ в окупирания Западен бряг. С това се поставя завършек на огромна двудневна интервенция, по време на която бяха убити 12 палестинци и един израелски боец. По-късно израелските военни оповестиха, че са прехванали пет ракети, изстреляни към Южен Израел от палестински бойци в Ивицата Газа. Нито една формация не съобщи незабавно, че стои зад изстрелването. Докато течеше израелското евакуиране от „ Дженин “, палестински здравни чиновници оповестиха, че един палестинец е бил погубен.

 
След началото на нападението си окупационните сили нападнаха държавната болница в „ Дженин “, като раниха съществено намиращите се в нея жители. Те също по този начин съзнателно попречиха колите за спешна помощ и техния екипаж в „ Дженин “ и им попречиха да доближат до ранените. Целият свят стана очевидец на това.
Май ал-Кайла, министър на опазването на здравето на Палестина

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху осъди нападението с кола, осъществено в Тел Авив и съобщи, че то няма да възпре Израел от " битката против тероризма ". Припомняме, че войник на " Хамас " се вряза с автомобила си в автобусна спирка и стартира да нанася удари с нож, като рани осем души.

 
Днес в Тел Авив беше осъществено непоносимо нахлуване, което беше спряно с помощта на намесата на въоръжен жител. Всеки, който счита, че сходно нахлуване ще ни възпре да продължим битката си против тероризма, бърка. Той просто не познава духа на Израел и не познава нашето държавно управление, нашите жители и нашите бойци.
Бенямин Нетаняху - министър ръководител на Израел

Израелските военни започнаха интервенцията си в бежанския лагер „ Дженин “ при започване на тази седмица с удар с дрон, който съгласно тях е бил ориентиран към взаимния команден център на бригадите „ Дженин “. То представлява подразделение, формирано от разнообразни бойни групировки, включително и Хамас. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР