Израелските сили са задържали палестински цивилни, главно мъже, в Газа

...
Израелските сили са задържали палестински цивилни, главно мъже, в Газа
Коментари Харесай

„Вашингтон пост“: Израел задържа цивилни в Газа

Израелските сили са задържали палестински цивилни, основно мъже, в Газа през двата месеца на войната, настояват членове на фамилии им и правозащитни организации, които споделят, че не са получили никаква информация за местонахождението, изискванията на задържане или обвиняванията против изчезналите, написа в коментарна публикация американският в. " Вашингтон пост ".

Много от арестуваните са били арестувани от израелските сили, до момента в който са бягали на юг или по време на израелски интервенции в северната част на страната, обявиха техни другари и родственици допълнително от 10 изявленията пред " Вашингтон пост ". Някои от тях са били държани с часове на открито или в железни ремаркета и по-късно са били освободени. Други към момента са в неопределеност.

Членове на фамилиите им описаха пред " Вашингтон пост ", че са видели по какъв начин израелски бойци са задържали техни родственици, които не са свързани с " Хамас " или въоръжени групировки, и от този момент не са чували нищо за тях.

Махмуд Алмадхун, 13-годишният му наследник, 72-годишният му татко и още няколко родственици са били арестувани в четвъртък. Същата заран израелски танкове минаха около фамилната им къща в Бейт Лахия в Северна Газа. Израелските бойците заповядаха на тях и на десетки други мъже да се изтеглят.

В публикуван видеозапис 33-годишният Алмадхун е забелязан да седи по долни дрехи на земята дружно с група мъже. Той описа пред " Вашингтон пост " в събота, че са седели с часове, преди бойците да вържат ръцете им и да ги натоварят в камиони. С тях ги откарали до плаж някъде сред Бейт Лахия и вътрешността на Израел. Алмадхун се страхувал, че няма да се върне. " Никой от хората, които задържаха, не беше от " Хамас " или от други групировки ", сподели той.

Израелските сили настояват, че търсят членове на " Хамас " и участници в нападението против Израел на 7 октомври, когато бойци на ислямистката формация навлязоха в еврейската страна от Газа, убиха 1200 души и взеха още 240 за заложници. Израел отговори с военна интервенция, за която израелското командване споделя, че има за цел да отстрани палестинската формация като политическа и военна мощ в Газа. По данни на министерството на опазването на здравето на Газа при израелската интервенция към този момент са починали повече от 17 000 души в анклава.

Израелските управляващи обаче не оповестяват какъв брой души са задържали, какви са правните учредения за това и къде са държани, в това число дали в Газа или в Израел. Израелските сили за защита препратиха въпросите към Шин Бет, израелската работа за вътрешна сигурност. Шин Бет към този момент не е дала отговор на запитванията на " Вашингтон пост " за коментар.

Палестинецът от Газа Ясер Алян описа пред " Вашингтон пост ", че за финален път е видял 20-годишния Ахмед ал Лахман, който разказва като собствен доведен наследник, на 20 ноември, когато са вървели на юг. Семейството е бягало от Бейт Лахия по пътя " Салах пъкъл Дин ", по която Израел е заповядал на хората да се изтеглят.

Това, което се случило по-късно, се е трансформирало в всекидневие. Когато фамилията стигнало до контролно-пропускателния пункт " Нецарим ", където се намирало остаряло израелско населено място, бойците извикали Лахман. Оттогава Алян не го е виждал.

Семейството чакало с часове, споделя Алян, след което израелските бойци произвели предупредителни изстрели и им наредили да изоставен региона.

" Вашингтон пост " отбелязва, че това не е изолиран случай и че става дума за систематична процедура, която поражда безпокойствие измежду правозащитни организации и фамилиите на арестуваните цивилни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР