Израелските сили атакуваха райони в централната и южната част на

...
Израелските сили атакуваха райони в централната и южната част на
Коментари Харесай

Хамас твърди, че е отворена за всякакви предложения за прекратяване на военния конфликт

Израелските сили нападнаха региони в централната и южната част на Ивицата Газа. С настъпването на нощта при израелски въздушен удар против къща в южния град Хан Юнис бяха убити осем палестинци.
Отделно от тях други трима палестинци бяха убити, а шестима бяха ранени при израелски ракетен удар по къща в лагера Магази. При един от последните въздушни удари на Израел бяха убити 20 палестинци и 55 бяха ранени в Рафа.

Палестинските управляващи оповестиха, че един палестинец е бил убит от израелските сили за сигурност, откакто е намушкал с нож двама чиновници по сигурността на контролно-пропускателен пункт покрай Ерусалим.

Израелската полиция заяви, че чиновниците са леко ранени. Хамас приветства нападението.

 
Потвърждаваме откритостта на придвижването към всевъзможни хрумвания или оферти за цялостно и дефинитивно преустановяване на експанзията против нашия народ в линията Газа. Нашият народ не желае краткотрайно преустановяване, а по-скоро цялостно преустановяване на експанзията.
Осама Хамдан, формален представител на Хамас

Междувременно Египет удостовери, че е показал рамково предложение за преустановяване на спора сред Израел и Хамас в линията Газа, което включва три стадия, завършващи с преустановяване на огъня, и съобщи, че чака отговори по проекта. Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху от своя страна заявява, че Израел ще резервира някаква форма на надзор върху сигурността на цялата Ивица Газа за неопределен срок, макар че настоя, че това няма да е еднакво на повторна окупация на анклава.

Хамас отвърна, че е отворена за всевъзможни хрумвания или оферти за цялостно и дефинитивно преустановяване на експанзията.

Конфликтът се развихря в целия Близкия изток. Подкрепяните от Иран бунтовници хути в Йемен нападнаха търговски кораби в Червено море, с цел да покажат поддръжката си за Хамас. Американската войска заяви, че е свалила един дрон и една противокорабна балистична ракета в южната част на Червено море. Не са били нанесени вреди на нито един от 18-те кораба в региона, нито се оповестява за потърпевши.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР