Израелските атаки срещу бежански лагери в Газа не са пропорционален

...
Израелските атаки срещу бежански лагери в Газа не са пропорционален
Коментари Харесай

Белгийският премиер: Действията на Израел в Газа са непропорционални

Израелските офанзиви против бежански лагери в Газа не са " симетричен " отговор. Това съобщи белгийският министър председател Александер Де Кро, в рецензия против неотдавнашните удари на Израел в района, оповестява " Политико ".

След нападението на " Хамас " против Израел предишния месец, което умъртви 1400 души, страната стартира да нанася ответни удари в гъсто обитаемата Газа, като в следствие са починали над 10 000 палестинци в това число хиляди деца, съгласно здравните управляващи в района.

Въпреки че Де Кро разясни, че осъжда офанзивата на " Хамас " и е подкрепил правото на Израел да се пази, той счита скорошните ответни офанзиви за несъразмерни. " Бомбардирането на цялостен бежански лагер с желанието да се ликвидира един терорист, не мисля, че може да се каже, че това е съразмерно ", сподели Де Кроо в понеделник. " Прекалено е. А също и необузданото принуждение на Западния бряг, би трябвало да внимавате. "

Израелските въздушни удари удариха два бежански лагера в централната част на Ивицата Газа в неделя. Министерство на здравеопазването в Газа заяви, че минимум 40 души са починали и десетки са били ранени при удара против лагера Ал Магази.

Де Кро сподели, че до момента в който е " изцяло разумно " да се " търси решение " на казуса с " Хамас ", въпросът е " по какъв начин би трябвало да се откри решението ". Той добави, че политическият разговор е това, което ще докара до решение на спора.

В понеделник белгийският министър на околната среда Закиа Хатаби, член на зелената партия Ecolo, беше подложен на рецензии, откакто отхвърли да назова " Хамас " " терористична организация " в изявление за LN24. Съединени американски щати и Европейски Съюз дефинираха " Хамас " за терористична организация заради въоръжената ѝ опозиция и принуждение против Израел, който окупира палестинските територии, в това число ръководената от " Хамас " Газа.

" Хамас непрестанно прави офанзиви. Но аз не употребявам термина " терорист ", тъй като има правно значение, което не знам ", сподели тя съгласно известията. Коментарите бяха подложени на критика от белгийските политически партии. Майкъл Фрейлих, народен представител от фламандските националисти, съобщи, че те са " несъстоятелни, в нарушаване на наредбите на Европейски Съюз, а също и рискови ".

Жорж-Луи Буше, началник на франкофонската демократична партия MR, разгласи, че думите на Хатаби слагат под подозрение позицията на Белгия и прикани Де Кро да се намеси. След реакцията Хатаби разгласява в Twitter (X), че " недвусмислено осъжда " офанзивата против Израел от предишния месец " като терористична офанзива " и че " не е била сигурна в правната подредба ", когато е направила мненията.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР