Израелски войници застреляха палестинец днес при сблъсък, съобщи палестинското здравно

...
Израелски войници застреляха палестинец днес при сблъсък, съобщи палестинското здравно
Коментари Харесай

Израелски войници застреляха палестинец при сблъсък

Израелски бойци гръмнаха палестинец през днешния ден при конфликт, заяви палестинското здравно министерство. Сблъсъците избухнали в окупирания град Хеброн на Западния бряг, съобщи " Ройтерс ".

Израелската войска съобщи, че нейните бойци са били изложени на непосреден риск от бензинова бомба, която мъжът хвърлил към тях, и по тази причина са разкрили огън. Военните дефинираха борбата като " протест ", а палестинските поданици споделиха, че са избухнали конфликти.

Напрежението се увеличи през последната седмица след поредност от смъртоносни арабски офанзиви в Израел.

Израелските управляващи предизвестиха за евентуален скок в нападенията в навечерието на свещения за мюсюлманите месец Рамадан.

В четвъртък, израелските сили убиха двама палестинци при конфликти, които избухнаха по време на нахлуване на Западния бряг, а при обособен случай палестинец намушка пасажер в израелски рейс покрай еврейско населено място на Западния бряг и беше убит от различен пасажер.

Израелският министър председател, Нафтали Бенет, разгласи поредност от ограничения за справяне с това, което той дефинира като нова вълна от офанзиви, заявявайки, че по улиците на града ще бъде сложена повече полиция и ще бъде засилена сигурността в регионите, граничещи със Западния бряг.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР