Израелски войници са конфискували голямо количество оръжия, скрити в родилното

...
Израелски войници са конфискували голямо количество оръжия, скрити в родилното
Коментари Харесай

Израел откри оръжия, скрити във възглавници и легла в родилно отделение на болница в Газа

Израелски бойци са конфискували огромно количество оръжия , скрити в родилното поделение на болничното заведение " Аш Шифа " в линията Газа , оповестиха Израелските сили за защита (ЦАХАЛ), съобщи израелската новинарска организация ТПС.

Войниците са разкрили оръжия, скрити във възглавниците и леглата на пациентите, както и в таваните и стените на комплекса - в това число десетки минохвъргачки , взривни устройства, оръжия със снайпер , калашници , револвери , зарядни устройства, патрони , минохвъргачки, муниции и информационни устройства, оповестиха ЦАХАЛ.

Капитан Янаи, пълководец на разследващото поделение " Нахал ", на което е било предоставено да работи в родилното поделение, силите са получили разследваща информация за бойци на " Хамас " и оръжия в отделението.

  " Първо съобщихме на всички цивилни, които се криеха под постройката, и стотици цивилни, дами и деца излязоха при нас - в това число терористите, които се криеха зад тях ", сподели Янаи. " След всички предизвестия преминахме към изборно претършуване в региона на родилния дом. Намерихме доста оръжия, употребявани от врага, а също по този начин се натъкнахме на няколко терористи, които откриха огън по нас. Терористите бяха убити на място ".

Израел си върна в " Аш Шифа ", най-голямата болница в Газа, на 18 март, откакто получи разследваща информация, че високопоставени фигури от " Хамас " се намират в комплекса и възнамеряват набези. От влизането си в комплекса Израел е умъртвил над 200 терористи и е задържал 800 обвинени в тероризъм, за най-малко 500 от които е доказано, че са членове на терористичните групировки " Хамас " или " Палестински ислямски джихад ".

ТПС заяви, че в една от постройките на болничното заведение " Хамас " е основал дребен държавен административен център с представители на държавните министерства, изключително на министерствата на образованието, на вътрешните работи, на финансите и на полицията. В деня, в който израелските сили влязоха в комплекса, " Хамас " се готвеше да изплати заплатите на стотици свои цивилен и военни чиновници.

Според представителя на ЦАХАЛ контраадмирал Даниел Хагари 85% от лечебните заведения в Газа са употребявани от " Хамас " и " Палестински ислямски джихад " за терористични цели .

През декември Ахмед Калот, шеф на болничното заведение " Камал Адван " в северната част на линията Газа, удостовери пред израелски следователи, че той и други чиновници са били сътрудници на " Хамас ".

По време на разпита Кахлот разказва по какъв начин " Хамас " е употребявал лечебни заведения и коли за спешна помощ, с цел да укрива свои сътрудници, да прави военни дейности, да транспортира членове на терористични отряди и даже да съобщи похитен израелски боец.

Други поданици на Газа са разказали на израелските разпитващи, че са се внедрили надълбоко в Палестинското сдружение на Червения полумесец , с цел да употребяват лечебните заведения като база за набези.

Както заяви ТПС, " Хамас " необятно употребява болница " Аш Шифа ", като изстрелва ракети от нейния комплекс, крие заложници в недрата на постройката, изтезава сътрудници и копае тунели, свързани с околните обекти. Израел разгласява и запис на телефонен диалог, който удостоверява, че " Хамас " съхранява и най-малко половин милион литра гориво под комплекса.

Най-малко 1200 души бяха убити, а 240 израелци и чужденци бяха взети за заложници при нападенията на " Хамас " против израелски общности наоколо до границата с Газа на 7 октомври. От останалите 134 заложници Израел неотдавна разгласи 31 за мъртви.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР