Израелски удар срещу Южен Ливан уби полеви командир на Хизбула,

...
Израелски удар срещу Южен Ливан уби полеви командир на Хизбула,
Коментари Харесай

Израел уби командир на Хизбула в Ливан

Израелски удар против Южен Ливан умъртви полеви пълководец на " Хизбула " , оповестява " Ройтерс ".

На този декор Организация на обединените нации прикани за преустановяване на насилието.

" Хизбула " и израелската войска си разменят огън през южната граница на Ливан паралелно с войната в Газа, което ускорява страховете от по-широк районен спор.

Израелската войска и двама източници от сигурността в Ливан Рано обявиха, че рано тази заран израелски бойни самолети са поразили село ал-Султания и са умъртвили полеви пълководец от елитните единици " Радуан " на " Хизбула " и двама други души.
 Израелски дрон умъртви трима бойци на
Израелски дрон умъртви трима бойци на " Хизбула " в Ливан

Автомобилът им е бил атакуван

Израелските военни идентифицираха командира като Али Ахмед Хасин и показаха, че той е виновен за планирането и осъществяването на офанзиви против израелци. " Хизбула " издаде известие за погребението на Хасин, само че без детайлности за ролята му.

През последните шест месеца при починаха към 270 бойци на " Хизбула ", както и към 50 цивилни, измежду които деца, медици и публицисти. При пък бяха убити към дузина израелски бойци и на половина по-малко цивилни.

Обстрелът разсели десетки хиляди от всяка страна и удари изключително тежко селскостопанската стопанска система в Южен Ливан, като бомбардираните полета останаха незасадени или неожънати.
 Хизбула: Израел ще си заплати за ударите в Ливан
Хизбула: Израел ще си заплати за ударите в Ливан

Това съобщи почитан чиновник на " Хизбула " и член на Народното събрание на Ливан

Специалният координатор на Организация на обединените нации за Ливан Йоана Вронека и командирът на мироопазващата задача на Организация на обединените нации в Ливан Аролдо Лазаро обявиха, че насилието би трябвало да спре.

" Неумолимият цикъл от офанзиви и контраудари в нарушаване на прекратяването на военните дейности съставлява най-сериозното нарушаване на Резолюция 1701 на Съвета за сигурност от приемането ѝ през 2006 година ", подчертаха те.

Въпросното решение на Организация на обединените нации постави завършек на едномесечна война сред " Хизбула " и Израел преди съвсем две десетилетия, само че доста от точките му - като евакуиране на въоръжени групи от юг и разполагане на ливански войски - по този начин и не бяха изпълнени.
 Израел удари по бази на
Израел удари по бази на " Хизбула " в Ливан

Проиранската милиция се похвали с сполучлив удар по ЦАХАЛ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР