Израелски удар . Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху реагира, като

...
Израелски удар . Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху реагира, като
Коментари Харесай

Израел след смъртта на хуманитарни работници в Газа: Ударът не е умишлен

Израелски удар. Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху реагира, като съобщи, че ударът не е тенденциозен и даде обещание следствие.

При ракетна офанзива против автомобил на благотворителната организация " World Central Kitchen " починаха трима жители на Англия, по един от Полша и Австралия, палестинец и един човек с канадско-американско поданство.

От началото на войната в Газа до 20 март са починали 196 хуманитрани служащи. Данните са на американската организация " База данни за сигурност на филантропичните служащи ".



Дамиан Собол от Полша и Зоми Франком от Австралия са измежду жертвите на израелския ракетен удар в централната част на Газа. Загиналите са чиновници на благотворителната организация " World Central Kitchen ". Те трябвало да доставят пристигналата по море филантропична помощ, когато автомобилът им е изумен от ракета. След случая от " World Central Kitchen " оповестиха, че приключват активността си в Газа. Въпреки че филантропичният кулоар от Кипър до палестинската територия ще продължи да действа.

" Известно ни е, че членове на нашата организация са били убити при израелски удар, до момента в който са изпълнявали филантропичната си задача по обезпечаването на храна в Ивицата Газа. Това е покруса. Хуманитарни чиновници и цивилни в никакъв случай не трябва да са цел. Никога. "

Израелският удар, при който починаха седем задгранични филантропични служащи в Газа не е бил тенденциозен. Това съобщи министър председателят на Израел - Бенямин Нетаняху.

" За страдание, през последните дни имаше драматичен случай - при непреднамерена офанзива на наши военни, са починали почтени хора в линията Газа. Това се случва по време на война. Разследваме случая, в контакт сме с държавните управления на страни, от които са жертвите. Ще създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че това няма да се повтори ", акцентира Бенямин Нетаняху, министър-председател на Израел.

" Трагичната гибел " на представителите на " World Central Kitchen " ще бъде разследвана от самостоятелен експертен орган, за да се предотвратят сходни произшествия, съобщи представител на израелската войска. Върховният представител на Европейски Съюз за външна политика и сигурност Жозеп Борел осъди израелското нахлуване, при което починаха филантропични служащи, и изиска следствие.

" Военните дейности би трябвало да спрат. Това, което се случи, е единствено последната част от една покруса, което с течение на времето ще се за задълбочава. Ситуацията е извънредно отчайваща ", разяснява Роберта Мецола, ръководител на Екологичен потенциал.

С остра позиция против удара и искане за неотложно прекъсване на огъня излезе и СЗО. А въпреки и краткотрайно, прекъсването на активността на " World Central Kitchen " ще усложни в допълнение така и така тежката обстановка с доставката на филантропична помощ в Газа.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР