Израелски танк, който уби журналист на Ройтерс и рани шестима

...
Израелски танк, който уби журналист на Ройтерс и рани шестима
Коментари Харесай

ООН: Израелският танков обстрел, при който беше убит журналист, нарушава международното право

Израелски танк, който умъртви публицист на Ройтерс и рани шестима други в Ливан предходната година, е изстрелял два 120-милиметрови изстрела против група от „ ясно разпознаваеми публицисти “ в нарушаване на интернационалното право, откри следствие на Организация на обединените нации.

В отчет на Временните сили на Организация на обединените нации в Ливан се споделя, че техният личен състав не е записал никаква замяна на огън през границата сред Израел и Ливан повече от 40 минути, преди танкът да открие огън, убивайки Исам Абдала, 37-годишен видеожурналист.

В отчета на Организация на обединените нации се споделя, че „ повода за ударите против публицистите не е известна “. Главният редактор на Ройтерс, Алесандра Галони, прикани Израел да изясни по какъв начин е могло да се случи офанзивата и да потърси отговорност от отговорните.

Междувременно транспортен съд с помощ от Кипър, който идва на крайбрежията на Газа в четвъртък, е „ капка в морето “ от това, което е належащо за справяне с острата рецесия на територията, сподели чиновник на Международния комитет за избавяне.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР