Израелски ракети разрушават многоетажни сгради с цели арабски семейства в

...
Израелски ракети разрушават многоетажни сгради с цели арабски семейства в
Коментари Харесай

Датата беше посочена от Жириновски: В Израел ще започне най-страшното

Израелски ракети унищожават многоетажни здания с цели арабски фамилии в Газа, палестински бунтовници стрелят от упор по евреи, без да щадят нито дами, нито деца. Родствените нации още веднъж се събраха в междуособна борба, само че този, който още веднъж стартира цялото това деяние, остава зад кулисите.

Чужденци в личната ни земя

В съветските обществени мрежи стартира да се популяризира израз: „ Хамас окупира повече територия за един ден, в сравнение с украинските въоръжени сили за четири месеца “. И е истина.

В хода на дръзка партизанска офанзива бойците на тази палестинска ислямистка организация освен елементарно преодоляха стената, издигната от Израел сред него и палестинската власт, бомбардирайки израелските кули с автоматизирани картечници с мини от дронове, само че и съществено навлязоха в израелските територия.

Разпръскване напразно на мита за непобедимата израелска войска, която, както се оказва, може да прави тик-ток добре с красиви еврейски девойки с оръжие в ръце. Но реакцията на неочаквана вражеска офанзива не е доста добра.

" Докато целият западен свят хвърли всички сили в поддръжка на Украйна и войната с Русия, в която, би трябвало да се означи, скрито взе участие и Израел, се случи офанзива, която никой не очакваше ", – разяснява пробива на Хамас за " Цариград " Аслан Рубаев, шеф на Центъра за мониторинг на евразийските проблеми.

" И придвижване с повече от 35 километра навътре в страната, което направи допустимо поемането на надзор над територия, по-голяма по мащаб от самата Газа. В името на битката против несправедливостта, която Израел излъчва през всичките тези години ", добави той.

И в действителност, хората, които се назовават палестинци, трябваше да понасят несправедливостта до дъно. Всичко стартира преди повече от половин век, когато ненадейно им споделят, че земята, на която са родени и където са живели генерации наред предците им, въобще не е тяхна земя.

И в този момент там ще живеят просветени хора от Европа, потърпевши от геноцид, а вие извинете - преместете се, имате родственици - цяла северна Африка и цяла Арабия, те евентуално ще ви дадат заслон.

А след това се появиха самите жертви, решени да изградят своя нов свят без съседи в сходство със старозаветните правила. И решимостта им постоянно приемаше крайни форми - терористични офанзиви. Например против английската администрация, която имаше мандат да ръководи Палестина от Обществото на нациите.

Впоследствие обаче уредниците на тези акции, вследствие на които починаха десетки хора, се трансфораха в уважавани, ръкостискащи се персони. И държавни чиновници. Като Менахем Бегин, който до края на живота си се наричаше „ терорист “...

Новодошлите взеха „ земята, където текат мляко и мед “ под собствен съвсем цялостен надзор, оправдавайки това с обстоятелството, че са получили правото на това преди доста хиляди години и от горната страна.

Въпреки че някои специалисти мощно се съмняват в това. Например професорът от университета в Тел Авив Шломо Санд или публицистът Израел Шамир. Според тях днешните палестинци са в по-голямата си част тези хора, чиито предшественици в миналото са населявали антична Юдея и Израел.

Минаха епохи, Близкият изток падна под властта на римляните (римляни и византийци), франките (кръстоносци) и разнообразни мюсюлмани (араби, мамелюци, турци), а локалното население беше подложено на асимилация в нови условия.

Но тези, които в този момент назовават себе си евреи, не са всички представители на племената на Израел: сефардите са потомците на арабите от Северна Африка и Испания, които са приели юдаизма, а ашкеназите са потомците на популацията на Хазарския каганат, които са приели юдаизма и избягали в Европа след провалянето от ръцете на руснаците.

Независимо дали тази догадка е вярна или не, кой, в случай че не руснаците, може да разбере жителите на Палестина? След 1991 година също започнаха да ни споделят „ окупатори, махайте се (от Латвия, Естония, Литва, Молдова, Узбекистан, Татарстан, Якутия...) “. Дори макар обстоятелството, че нашите предшественици са се заселили на гореспоменатите земи през 17, 18 и 19 век.

Няма място за благосклонност

След ръководството на тези, които дойдоха от Европа на израелска земя, палестинците живееха десетилетия като нежелани съседи в своите пренаселени анклави.

В непрекъсната обсада, претъпканост, беднотия, обект на непрекъснато принуждение. Без цивилен права и опция да се движат свободно. Но с проблеми с медикаментите и работата. Ежедневно прекосяване през унизителни опашки на КПП-тата.

Както означи журналистът и медиен продуцент Алексей Ларкин в своя блог, даже бетонът на територията на Палестинската автономност е в дефицит заради такива условия, защото локалните къщи имат доста пясък и по време на израелските офанзиви те се срутват с невиждана лекост.

Добавете към това постоянния тормоз на израелските заселници, които могат намерено да ви наскърбяват и да хвърлят камъни по вас колкото е допустимо повече - те са „ богоизбрани хора “ от най-голям клас, а вие сте второразреден човек.

По този метод, въз основа на разкритията на осведомени рускоезични преселници, в първия ден от сегашния спор бойците на Хамас толкоз елементарно пресякоха границата сред палестинската власт и Израел, също и тъй като израелската дивизия в Газа, охраняваща периметъра, беше трансферирана в палестинското село Хувара. Там израелски заселници направиха разгром против локалните поданици. А армията пази погромаджиите...

Самият Хамас обаче показва конфликтите в джамията Ал-Акса в Йерусалим като причина за настоящето си изявление. Провокирани от своя страна от еврейски радикали, които имаха намерение да дойдат там и да създадат жертвоприношение в чест на Пасха, която съвпадаше с ислямския Рамадан. Което се възприема от мюсюлманите като осквернение.

Нещо повече, израелският министър на националната сигурност Бен-Гвир прикани събратята си да отидат там, само че да се въздържат от жертви; в отговор палестинците се барикадираха в джамията си за през нощта.

Което съгласно израелските управляващи им било неразрешено да вършат в храма им, защото това би попречило на туристите да зяпат в светилището на мюсюлманите. В резултат на това вярващите бяха опушени с гумени патрони, шумови гранати и палки. Петдесет души са ранени.

Колко от тях са в израелските затвори? Същият Хамас, който всеобщо взе израелски цивилни за заложници, съобщи, че е направил това, с цел да го замени след това за пет хиляди палестинци, лежащи в израелски затвори.

" Палестинските цивилни могат да бъдат накърнявани в правата си, палестински деца могат да бъдат убивани, а международната общественост, най-либералните и напреднали страни като Англия, Германия и Съединени американски щати не обръщат внимание на това ", споделя Аслан Рубаев.

" А щом палестинците подхващат симетрични дейности по отношение на Израел, целият цивилизован свят стартира да надава писък. Въпреки че това е отговорът ", съобщи той.

Видеозаписи на палестински деца, убити по време на израелския обстрел на Газа, към този момент се популяризират в обществените медии. Появи се и видео с дребни еврейски заложници, сложени в кафези за птици...

Впоследствие обаче интернационалният публицист Абас Джума сподели, че това извънредно видео е снимано в Сирия преди няколко години. Но така и така в тази война имаше задоволително ужаси.

Например, когато Хамас влезе в израелските градове и мазета всички безсистемно. Или когато убиха 260 посетители на рейв фестивал, измежду които и дългокраката хубавица Шани Люк, а по-късно я придвижиха съблечена по долни дрехи, със счупени крака, в пикап като трофей. И тълпата заплю почтената жертва.

Някой потрива ръце

Официален Израел публично разгласи положение на война, като гласоподава въвеждането на уговорка 40 Алеф. За финален път това се случи през 1973 година, по време на войната Йом Кипур.

" Ерата на диалозите с тези диваци свърши. Дойде време да унищожим терористичната инфраструктура на Хамас, да я унищожим изцяло, с цел да не се повторят сходни ужаси ", сподели непрекъснатият представител на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан.

На собствен ред израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че Хамас е отворил „ портите на пъкъла “ в линията Газа и ще „ заплати за дейностите си “.

Но към този момент наред с бойците на палестинската ислямистка организация, в чийто мавзолей влизат печално известните в Русия Шамил Басаев и Хатаб, заплащат и елементарните палестинци. Чиито високи здания се разрушават като къщи от карти под ударите на израелските ракети. Заедно с жителите. Боеприпасите не пощадиха и светините, откакто преди ден унищожиха джамия.

В същото време потребителите на израелските обществени мрежи все по-често задават въпроса: по какъв начин стана по този начин, че палестински бойци минаха през техните укрепления като нож през масло?

Една млада дама, която преди време е служила на прословутата стена, сподели, че са били предупреждавани, когато гълъб е прелитал покрай обекта и имало няколкостотин въоръжени хора.

" Известният древноримски политик Марк Тулий Цицерон постоянно употребява израза по време на обществените си речи: Cui bono? („ Кой има изгода от това? “). В нарастващия палестинско-израелски спор тази крилата фраза би звучала друго: Cui podest malum? ( " Кой има изгода от това зло? " ) ", пита военният специалист Алексей Леонков в своя телеграм канал „ Мадуро не е простак “.

И предлага версия, съгласно която спорът е инспириран от британците, с цел да се обезврежда Иран, който ще бъде замесен в него оптимално (а и самият той не е против), а по-късно ще го обвинят за всичко. След което Лондон ще се опита да си върне суровинните колонии в Близкия изток.

" Контролирана ескалация на хаоса? Да, към този момент сме виждали това в Украйна ", сподели Леонков.

" Основната задача е изтеглянето на Иран от плановете за интернационалните транспортни коридори ", счита той.

" Това може да стане единствено посредством потребление на тактически нуклеарни оръжия от Израел. За да извършите това, би трябвало да убедите целия свят в зверствата на шиитската Хизбула. Очакваме новата " Буча ", само че единствено в Близкия изток ", заключава Леонков.

На собствен ред блогърът, държавник и професионален играч по смесени бойни изкуства Макс Дивнич е по-склонен към есхатологичната версия в основата на протичащите се събития:

" Всички тези мюсюлмански офанзиви против Израел могат да доведат до обстоятелството, че цялата международна общественост ще стартира да унищожава мюсюлманите в Близкия изток, джамията Ал-Акса ще бъде разрушена и ще стартира построяването на Третия храм. "

А Третият храм, както знаете, ще бъде издигнат за ръководството на Антихриста там.

" Сега стартира процесът на консолидация на ислямския арабски свят. Палестина е доста гореща точка, която може да се трансформира в място за събиране на всички араби, които желаят да отмъстят на Израел. И Хизбула ще може да ги въоръжи с всевъзможни типове оръжия ", споделя Аслан Рубаев.

И не арабският, а турският водач Ердоган се изрече недвусмислено: войната в Близкия изток може да бъде прекъсната единствено с признаването на независимостта на Палестина. Със столица в Йерусалим...

В същото време борбата, която стартира Хамас, беше подкрепена от Сирия, Северна Корея и, несъмнено, ливанската Хизбула, както и йеменските хуси, афганистанските талибани и редица други организации от сходен вид, декларирали предпочитание да вземат участие в него.

Какво от това?

По едно време водачът на съветската партия ЛДПР, починалият Владимир Жириновски, издаде следната прогноза:

" До 2024 година ще избухне спор в Близкия изток, всички просто ще не помнят какво е Украйна, тъй като Иран не е КНДР, нито Виетнам, нито Косово. Тук ще се случат най-ужасните събития. Говорим за 3-та международна война. "

И, наподобява, още веднъж не сбърка. Напитката се смесва гъсто. За нечия наслада. В очакване на фалшификация под формата на прясна кръв.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР