Израелски град, който често е бъркан с известния си съсед

...
Израелски град, който често е бъркан с известния си съсед
Коментари Харесай

Израелски град смени името си, за да не бъде бъркан с Назарет

Израелски град, който постоянно е бъркан с известния си комшия Назарет, където съгласно християнските вярвания е израсъл Исус, смени името си с вярата сходни неточности да бъдат избегнати, написа Агенция Франс прес.

 © БГНЕС
Назарет Илит е учреден в края на 50-те години на предишния век единствено на 3 километра от Назарет, като името му трябвало да бъде единствено краткотрайно.

„ Временното наименование станало непрекъснато и предизвикало големи обърквания “, съобщи представителят на локалната кметска администрация Орна Бухбут, която добави, че всеки градоначалник в 62-годишната история на града е опитвал и се е провалял при смяната на името на обитаемото място.

Назарет е най-големият арабски град в Израел, като популацията му от 75 000 души е съвсем напълно мюсюлманско и християнско. Населеното място посреща големи тълпи от поклонници всяка година пристигнали да видят мястото, където архангел Михаил е обявил ма Дева Мария раждането на Исус, и където се допуска че е родния дом на Спасителя.

Ноф Хагалил, с население от към 50 000 души, главно евреи с съветски корени, се отличава главно с бързото си разгръщане.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР