Израелската разузнавателна служба Мосад ще издири всеки член на ислямисткото

...
Израелската разузнавателна служба Мосад ще издири всеки член на ислямисткото
Коментари Харесай

След убийството на втория в Хамас. Мосад заплаши всички, участвали в атаката срещу Израел

Израелската разследваща работа Мосад ще намери всеки член на ислямисткото палестинско придвижване Хамас , взел участие в нападението против Израел на 7 октомври , без значение къде се намира. Това предизвести ръководителят на службата.

Тази опасност на Мосад идва ден, откакто заместник-ръководителят на Хамас Салех ал Арури беше в ливанската столица Бейрут . Израел към този момент нито отхвърля, нито поема отговорност за убийството.

Европейски Съюз, Съединени американски щати, Израел и други страни дефинират Хамас като терористична организация. В началото на октомври нейни членове направиха масирана офанзива против Израел, при която бяха убити над 1200 души, а 240 бяха отвлечени. Това предизвика боен спор в Ивицата Газа, следена от Хамас.

Убийството на Арури беше коментирано от водача на подкрепяната от Иран ливанска формация Хизбула Хасан Насрала , който сподели, че това е " огромно, рисково закононарушение, за което не можем да мълчим ". В тирада, излъчена по малкия екран, той сервира съболезнования на Хамас, определяйки случаилото се като " груба израелска експанзия ".

Ударът беше първият, който засегна Бейрут през последните съвсем три месеца на съвсем всекидневен пресечен огън сред израелските военни и Хизбула в граничния район.

При офанзивата беше изумено предградие в южната част на града. Анализатори считат, че е допустимо тя да е целяла също да изпрати обръщение на Хизбула, че Израел може да доближи и до главната цитадела на групировката, показва Ройтерс.

Хизбула изстреля ракети през границата на 8 октомври в поддръжка на Хамас. По този мотив Насрала сподели, че бързите дейности на групировката тогава са попречили на Израел да разшири бомбардировките си над Ливан. Той добави че " няма да има лимит " и " няма да има правила " за бойните дейности, в случай че Израел реши да стартира война против Ливан.

Хизбула е учредена от иранската Революционна армия през 1982 година и е отпред на подкрепяния от Техеран съюз, който се опълчва на Израел и Съединени американски щати.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР