Израелската полиция се сблъска с маскирани, хвърлящи камъни палестинци близо

...
Израелската полиция се сблъска с маскирани, хвърлящи камъни палестинци близо
Коментари Харесай

Сблъсък между израелската полиция и палестинци в Йерусалим

Израелската полиция се сблъска с маскирани, хвърлящи камъни палестинци покрай джамията " Ал Акса " в Стария град на Йерусалим след утринната молитва на Рамадан през днешния ден, съобщи Ройтерс.

Израелските сили за сигурност са в нараснала подготвеност след поредност от смъртоносни арабски улични офанзиви в цялата страна през последните две седмици, а борбите в свещеното място крият риска да провокират по-широк спор сред Израел и палестинските въоръжени групировки в Газа.

Напрежението нараства в Йерусалим, като свещеният за мюсюлманите месец Рамадан съответствува с еврейския празник на Пасха и християнския Великден тази година.

Полицията сподели, че са влезнали в комплекса, уважаван от евреите като Храмовия рид и от мюсюлманите като Благородното светилище, с цел да разбият насилствена навалица, останала в края на утринните молебствия. Те не влязоха в джамията Ал-Акса - третото най-свещено място на исляма.

Когато група палестинци почнали да хвърлят камъни, полицията сподели, че са влезнали в комплекса, " с цел да разпилян и отхвърлен " тълпата.

От колата за спешна помощ на Палестинския Червен полумесец оповестиха, че 59 души са ранени, някои със сълзотворен газ и гумени патрони.

Хамас, ислямистката формация, която управлява Газа, осъди израелската полиция и сподели, че Израел " носи отговорност за следствията ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР