Израелската полиция обяви, че днес отново забранява достъпа до Храмовия

...
Израелската полиция обяви, че днес отново забранява достъпа до Храмовия
Коментари Харесай

Израел отново забрани на палестинци под 50 години достъпа до Храмовия хълм

Израелската полиция разгласи, че през днешния ден още веднъж не разрешава достъпа до Храмовия рид на мъже под 50-годишна възраст, за отбягване на нови вълнения след вчерашните конфликти, при които бяха ранени десетки палестинци, оповестиха " Франс прес " и ТАСС.

" Бяха направени оценки за сигурността и има индикации, че ще избухнат вълнения и демонстрации ", съобщи полицията в официално съобщение. " Само мъжете над 50 години и дамите на всякаква възраст ще бъдат допускани в региона, а някои улици към Стария град ще бъдат с стеснен достъп ", посочи израелската полиция.

В официалното съобщение се акцентира, че са взети всички нужни ограничения за сигурност, с цел да се попречи и отговори на всевъзможни прояви на принуждение по време на петъчната молитва в джамията Ал Акса.

Миналата седмица управляващите не разрешиха достъпа на млади мъже в Стария Ерусалим, откакто палестинци убиха двама израелски служители на реда на 14 юли. Те сложиха и железни детектори на входовете към Храмовия рид, само че по-късно оповестиха, че ще ги заместят с други средства за наблюдаване.

Храмовият рид или Площадът на джамиите се намира в Източен Ерусалим, палестинската част на града, анексирана от Израел - анексия, която интернационалната общественост по този начин и не призна. Израел управлява достъпа до Храмовия рид, само че ръководството на обекта е поверено на Йордания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР