Израелската полиция използва водни оръдия, за да разпръсне демонстранти в

...
Израелската полиция използва водни оръдия, за да разпръсне демонстранти в
Коментари Харесай

Протести, водни оръдия и арести в Израел

Израелската полиция употребява водни оръдия, с цел да разпръсне стачкуващи в центъра на Ерусалим, и арестува минимум 55 от тях. Това стана при конфликти нощес на митинг с присъединяване на хиляди хора против премиера Бенямин Нетаняху, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрацията, която се организира в региона на резиденцията на министър-председателя, стартира през вчерашния ден по залез слънце и изначало като цяло беше мирна. Наблизо се състоя и по-малоброен контрапротест в поддръжка на Нетаняху. Двете групи бяха разграничени една от друга от железни заграждения и засилено полицейско наличие.

Полицията съобщи, че е подхванала дейности за разпространяване на митинга, откакто стачкуващите пробвали да провеждат шествие по улиците на Ерусалим. Между служителите на реда и протестиращите избухнаха конфликти, което принуди силите за сигурност да облеят с вода стачкуващите, с цел да ги разпилян.

През последните седмици в Израел бяха извършени редица митинги с искане за оставката на Нетаняху. Като претекст стачкуващите акцентират делото против премиера за корупция и несправяне на ръководеното от него нежно държавно управление с коронавирусната пандемия.

Когато през март бяха открити първите случаи на ковид, в Израел беше въведена всеобща карантина и до май епидемията в страната като цяло бе овладяна. След това обаче на процедура бяха отстранени бързо всички ограничавания и случаите още веднъж започнаха да се усилват.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР