Израелската армия заяви в понеделник, че бомбардировката й над Газа

...
Израелската армия заяви в понеделник, че бомбардировката й над Газа
Коментари Харесай

Израелската армия е изправена пред предизвикателна градска война в Газа

Израелската войска съобщи в понеделник, че бомбардировката й над Газа е била по-малко за възмездие за изненадващата многофронтова офанзива на Хамас против Израел, в сравнение с за осъществяване на прецизни удари по известни цели на Хамас.

Но израелските отбранителни сили споделиха, че в този момент би трябвало да навлязат на място, с цел да преследват бойци на Хамас измежду население от повече от 2 милиона души.

Ивицата Газа е дълга единствено 25 благи 7 благи необятен, с град Газа в сърцето.

Самият град е формиран от лабиринт от улици и алеи, където бойците на Хамас могат да се скрият — и оръжията си — измежду цивилни.

Когато става въпрос за чиста огнева мощност, Израел има една от най-напредналите, добре оборудвани и най-добре подготвени армии в района. Но наземните офанзиви в градска среда са извънредно рискови за всяка бойна мощ.

Генерал-майор от запаса Яир Голан, който е водил войски в борба в Газа доста пъти по време на военната си кариера, сподели пред CBS News, че това е едно от „ най-населените места на земята “.

“ И имате Газа на повърхността – имате също Газа на подземието “, добави Голан, имайки поради подземните тунели, употребявани от Хамас. бойци, излизащи от дупки в земята, с цел да стартират офанзиви.

През 2014 година на CBS News беше показан тунел, прокопан от Хамас, който водеше чак до израелската страна на границата.

Смята се, че доста от почти 200-те заложници, взети от Хамас, са държани в този под земята лабиринт, което в допълнение усложнява едно изцяло нахлуване.

Докато при предходни сухопътни нахлувания, като едно през 2014 година, израелските сили нахлуха и се изтеглиха за няколко седмици, това евентуално ще продължи доста по-дълго.

„ Две години, три години, пет години нямат значение. Ние ще защитим нашите цивилни ", сподели Голан.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР