Израелската армия съобщи, че един войник е бил убит, а

...
Израелската армия съобщи, че един войник е бил убит, а
Коментари Харесай

Израелски войник бе убит от вражески самолет

Израелската войска заяви, че един боец е бил погубен, а други двама са били ранени в региона на Маргалиот на границата с Ливан, като неин представител удостовери пред Агенция Франс Прес, че жертвите са породени от " противников аероплан ".

" Старши сержант резервист Йехезкел Азария от Петах Тиква... почина по време на оперативна активност в региона на Маргалиот, сега на гибелта си беше на 53 години ", се споделя в изказване на армията.

The army says a soldier was killed and two others wounded on the border, with a spokesperson confirming the casualties were caused by a " hostile aircraft "
— Arab News (@arabnews)
Военен представител удостовери пред Агенция Франс Прес, че двама бойци също са били ранени при нападението, което е резултат от офанзива на " противников аероплан ".

Армията по-рано заяви, че противовъздушната защита е прихванала противников аероплан, минал от Ливан в Израел.

„ Втори противников аероплан, минал от Ливан, беше разпознат и падна в Маргалиот... В отговор израелската артилерия нанася удари в Ливан “, се прибавя в известието.

Азария е седмият израелски боец, погубен на границата с Ливан след експлоадирането на войната Израел-Хамас в Ивицата Газа.

От 8 октомври, деня след началото на войната, на границата има смъртоносна замяна на огън, основно сред израелската войска и подкрепяното от Иран придвижване Хизбула.

По-рано локални поданици споделиха, че израелската войска е хвърлила листовки върху елементи от Южен Ливан за първи път от експлоадирането на военните дейности, предупреждавайки ги да не оказват помощ на Хизбула.

Повече от 120 души са били убити от ливанска страна, най-вече бойци на Хизбула, само че също по този начин и ливански боец и 17 цивилни, трима от които публицисти.

От израелска страна четирима цивилни са били убити в допълнение към седемте бойци, оповестиха управляващите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР