Израелската армия съобщи, че е разрушила най-големия тунел на Хамас,

...
Израелската армия съобщи, че е разрушила най-големия тунел на Хамас,
Коментари Харесай

Израелската армия съобщи, че е разрушила най-големия тунел на Хамас в ивицата Газа

Израелската войска заяви, че е разрушила най-големия тунел на " Хамас ", откриван в миналото в линията Газа, съобщи ДПА.

Съоръжението, което има няколко разклонения и е било намерено в северната част на крайбрежния анклав в средата на декември, беше проучено и разрушено през последните седмици, оповестиха през днешния ден израелските военни.

Армията разгласява видео, което демонстрира взривени елементи от тунела, а също бойци да запечатват други сектори с бетон. Изнесените данни не могат да бъдат тествани посредством самостоятелен източник.

Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) обявиха, че тунелът е бил задоволително необятен, с цел да може през него да премине автомобил. Цялата разкрита и разрушена подземна мрежа е с обща дължина от над 4 км и е прокопана на дълбочина от 50 м.

Системата от тунели се намира на 400 м от граничния пункт " Ерец " сред Израел и Газа, само че не навлиза на израелска територия, посочи ЦАХАЛ.

Според израелските военни главен принос за създаване на мрежата има Мохамед ас Синуар, брат на водача на " Хамас " в линията Газа Яхия ас Синуар.

Израелски медии оповестиха, че през тунела се стига до " Джабалия ", бежански квартал в Северна Газа, считан за бастион на " Хамас ", отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР