Израелската армия публикува нови данни за обширната система от тунели

...
Израелската армия публикува нови данни за обширната система от тунели
Коментари Харесай

Израел с нови данни за системата от тунели под Газа

Израелската войска разгласява нови данни за обширната система от тунели на палестинското ислямистко придвижване " Хамас " в северната част на линията Газа, съобщи ДПА.

Площадът в центъра на град Газа е имал решаваща роля , заяви през вчерашния ден армията. Според Израелските сили за защита (ЦАХАЛ) оттова подземен са били налични офисите и жилищата на политическото и военното управление на " Хамас " .

След завладяването на регион в град Газа са били разкрити спомагателни детайлности за " стратегическия маршрут на тунела ", съобщи израелската войска.

Освен стълби, асансьори също са давали опция за втурване в подземната система. На някои места са открити храна, вода и електрическа инфраструктура.  Според ЦАХАЛ по този метод терористите на " Хамас " са могли да избягат, както и да останат в скривалищата си за по-дълъг интервал от време.

Твърди се, че мрежата от тунели е била употребена от високопоставени чиновници на организацията - Исмаил Хания, Яхия Синвар, Мохамед Дейф и други, с цел да управляват интервенциите на " Хамас ".

Тези информации не могат да бъдат тествани посредством самостоятелни източници, отбелязва ДПА.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР