Израелската армия показа кадри от тунели под земята на педиатрична

...
Израелската армия показа кадри от тунели под земята на педиатрична
Коментари Харесай

Израелската армия показа тунели на Хамас под педиатрична болница в Газа

Израелската войска сподели фрагменти от тунели подземен на педиатрична болница в Газа.

Предполага се, че приетата за терористична в Европейски Съюз и Съединени американски щати за терористична организация „ Хамас “ е употребила подземията под лечебното заведение за команден център и е държала заложници след офанзивата на 7 октомври.

Тогава бойци на радикалната палестинска формация нахлуха в Израел и убиха 1400 души, а други 240 бяха взети за заложници.

Част от тях са държани в плен точно в подземие на детска болница в Газа, счита представителят на Израелската войска Даниел Хагари, който демонстрира и фрагменти от тунелите.

„ Това е прикрит тунел и е направена по този начин, че никой да не може да го открие. Той се спуска на повече от 20 метра надолу. Под болничното заведение открихме команден и надзорен център на „ Хамас ”, жилетки за атентатори самоубийци, гранати, автомати „ Калашников ”, взривни устройства, РПГ и други оръжия, компютри, пари. Намерихме и признаци, които демонстрират, че от „ Хамас ” са държали тук заложници ”, споделя представителят на израелската войска Даниел Хагари.

Сред откритите движимости са шише с биберон, въже, завързано за стол, експлозиви, гранати, автомати и взривни устройства.

Междувременно се появи видео на „ Хамас “, в което организацията дава обещание да освободи 70 от заложниците в подмяна на 5-дневно помирение, което допуска преустановяване на огъня и достъп на филантропична помощ до цялата територия на Ивицата Газа.

Организацията и преди този момент е обещавала освободи заложници о не са го правили, напомня „ Ройтерс “.

Сред отвлечените има двама български жители, стана ясно преди седмица след посещаване на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел в Израел.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР