Израелската армия (IDF) разкри в събота снимка на сенчестия командир

...
Израелската армия (IDF) разкри в събота снимка на сенчестия командир
Коментари Харесай

Израел разкри нова снимка на сенчестия командир на Хамас

Израелската войска (IDF) разкри в събота фотография на сенчестия пълководец на военното крило на " Хамас " Мохамед Дейф, за която твърди, че е открита по време на военни интервенции в Газа, написа Times of Israel.

На конференция в събота вечерта, представителят на израелската войска контраадмирал Даниел Хагари разкри фотографията за първи път, като сподели, че е открита измежду към 70 милиона цифрови файла, възобновени от IDF в Газа.

Изображението беше разкрито малко повече от седмица, откакто друга фотография на терориста, който не е бил виждан обществено от години, започна да се популяризира в израелските медии.

Хагари сподели, че възобновените данни включват също " информация за чиновници на " Хамас ", които се намират отвън Газа ", всички от които " ни дават значима разследваща информация за продължаващата война ".

На фотографията без дата наподобява, че Дейф си почива навън до неидентифициран мъж, докато държи пластмасова чаша, цялостна с тъмна течност в едната ръка и пачка щатски долари в другата, гледайки часовника си. Мъжът до него също наподобява брои долари.

Новинарският уебсайт Ynet заяви, че фотографията е от 2018 година и евентуално е направена по време на светско събитие.

Доклад във всекидневника Maariv от 20 декември твърди, че видео доказателства, открити от войските на израел в Газа, показват Дейф да върви без непозната помощ, въпреки и с леко накуцване. Според Ynet израелските чиновници считат, че Дейф от време на време все още използва инвалидна количка вследствие на пострадвания, получени при опити за убийството му, и играе дейна роля в командването на боевете в Газа.

Израелската армия откри инвалидни колички, за които считат, че са били употребявани от Дейф, в мрежа от тунели, разкрити в квартал Римал в град Газа, за който се смяташе, че е служил като команден пункт на висшето управление на " Хамас ".

Дейф е в листата на най-издирваните в Израел от 1995 година за присъединяване си в планирането и осъществяването на огромен брой терористични офанзиви, в това число доста автобусни атентати през 90-те и началото на 2000-те години.

Смята се, че командирът на бригадите Ал-Касам е изиграл централна роля в нападението против Израел на 7 октомври, при което към 1200 души бяха избити и към 240 други бяха завлечени в Газа като заложници, когато хиляди терористи, водени от " Хамас ", нахлуха в Израел и предприе най-смъртоносната офанзива в историята на страната.

Дейф е претърпял минимум седем опита за ликвидиране през годините, като някои от тях го нараняват в друга степен или убиват членове на фамилията му. Последните два известни опита, съгласно военните, са осъществени през май 2021 година, когато Израел и терористичните групи в Газа се сбиха в 11-дневна борба, известно като интервенция " Пазител на стените ".

Преди 2021 година Израел се опита да убие Дейф по време на войната в Газа през 2014 година, но не съумя, убивайки вместо това жена му, дребният му наследник и 3-годишната му щерка.

Другите опити за ликвидиране са осъществени през 2001, 2002, 2003 и 2006 година, последният от които се смяташе, че е довел до загубата на краката му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР