Израелската армия е започнала разследване на смъртта на 24 свои

...
Израелската армия е започнала разследване на смъртта на 24 свои
Коментари Харесай

Израел потвърди смъртта на 24 войници

Израелската войска е почнала следствие на гибелта на 24 свои бойци, от които 21 резервисти. Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху дефинира вчерашния ден като един от сложните от началото на войната, само че съобщи, че Израел ще продължи да се бори в Газа до " безспорна победа ".

На фона на продължаващите сражения в анклава, американско издание заяви, че.

Израел скърби за убитите си бойци. Само за ден починаха 24-ма, 21 от които при една единствена офанзива на Хамас. Това е най-тежката загуба от началото на сухопътната интервенция в Ивицата Газа.

" Около 4 часа следобяд терористите са стреляли с гранатомет против танк, настрана е имало детонация в две двуетажни здания. В резултат те са рухнали в миг, когато множеството от бойците са вътре - в постройките или към тях. Сградите евентуално са експлодирали вследствие на мини, които нашите сили са сложили в тях след заповед да бъдат разрушени, както и друга терористична инфраструктура в региона ", съобщи Даниел Хагари, горовител на израелската войска.

В взаимно изказване министър председателят Бенямин Нетаняху и министърът на защитата Йоав Галант дефинираха загубата на 24-мата военнослужещи като тежък удар. Но се зарекоха, че няма да правят отстъпка.

" Израелската войска стартира следствие на нещастието. Трябва да извлечем нужните уроци и да създадем всичко допустимо да запазим живота на нашите воини ", сподели още израелският министър председател Бенямин Нетаняху.

Снимки: Българска телеграфна агенция



Интензивните сражения не престават на цялата територия на линията. На юг, израелската войска твърди, че е поела контрола над командни постове на Хамас, а лечебните заведения Насер и Ал Амал, където се допуска, че се укриват бойци на ислямистката формация, са обкръжени.

На север, Бригадите ал Касам - въоръженото крило на Хамас, настояват във видео, публикувано през днешния ден, че са атакували израелски бойци и техника в Джабалия. А измежду разрухата - щастлива развръзка за затрупано в дома си в Рафа дете, което е извадено невредимо.

На този декор - опит за договорка сред воюващите страни. Американският портал Аксиос първи оповести, че Израел е предал на Хамас посредством катарски и египетски медиатори предложение за двумесечно помирение в подмяна на освобождението на всички заложници.

CNN обаче се базира на израелски формален представител, съгласно който израелската самодейност е надалеч от " предложение " и са нужни доста стъпки, преди да се стигне до договорка.

Американската новинарска телевизия разяснява, че сходно предложение е било обсъждано най-малко два пъти през последните седмици, само че е малко евентуално Хамас да се съгласи на такива условия.

Последвайте ни във и Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР