Израелската армия е отложила мащабната си сухопътнатна операция срещу Хамас

...
Израелската армия е отложила мащабната си сухопътнатна операция срещу Хамас
Коментари Харесай

Израел отложи мащабната си сухопътнатна операция срещу Хамас в Ивицата Газа

Израелската войска е отсрочила огромната си сухопътнатна интервенция против Хамас в линията Газа, заради неподходящи климатични условия, оповестява Ню Йорк Таймс.

Вчера Тел Авив разгласи, че всеки миг приготвя координирана офанзива по въздух, море и суша против анклава, а министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи: " Следващата фаза стартира! ".

И тази нощ " Хамас " обстрелва с ракети израелски територии, а израелската войска нанесе въздушни удари против Газа. Броят на жертвите на войната сред Израел и " Хамас " към този момент е над 3 500 души. Най-малко 2 215 палестинци са убити при бомбардировки, ранените са близо 9 000. Убитите израелци са 1300, над 3 400 са ранени.

Съединени американски щати изпратиха още един самолетоносач в източното Средиземноморие. Дълги опашки от коли, камиони, мотори и каруци имаше през вчерашния ден по пътищата в северната част на линията. 35 хиляди души са се скрили в подземието на главната болница в град Газа, в очакване на военната интервенция на Израел. Премиерът Бенямин Нетаняху през вчерашния ден се срещна с бойци по границата с анклава.

Лидерът на " Хамас " Исмаил Хание се срещна в Катар с иранския външен министър Хосеин Амир Абду-лахян. Лидерът на " Хамас " разгласи, че палестинците няма да мръднат от Газа:

" Няма да има разселване от Газа, няма да има разселване от Западния бряг. Хората от Газа няма да отидат в Египет. В Египет са наши братя и те постоянно са посрещали добре нашия палестински народ, само че не и когато има наложително разселване. Нашето решение е да останем в родината си. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР