Израелска медицинска технология помага за лечението и спасяването на войници,

...
Израелска медицинска технология помага за лечението и спасяването на войници,
Коментари Харесай

Израелска медицинска технология помага за лечението и спасяването на войници

Израелска здравна технология оказва помощ за лекуването и спасяването на бойци , съобщи Voice of America (VOA).

Израел твърди, че измененията в неговата бойна теория поддържат живи повече бойци, в това число тези, които са били тежко ранени. Армията е изпратила повече лекари на полето и изтегля по-бързо ранените бойци.

В болница Хадаса Маунт Скопус в Йерусалим бойците се лекуват с някои от най-новите медицински технологии, като по-малко инвазивна и по-точна асистирана от робот хирургия. 

" Времената на рецесия са времена за благоприятни условия . Това, което можем да използваме за нашите пациенти, са области на хирургия, които са достигнали своя връх през последната година - година и половина. Помага ви да работите с водещи в света технологии и да ги прилагате при рецесии, които не са били правени до момента ", сподели лекар Джошуа Шрьодер .

Шрьодер добави, че те също употребяват 3D принтери . Имат и 3D отпечатани елементи от тялото, с които да заменят някои кости.

Коляното на един боец , ранен в Газа , беше сменено с 3D отпечатан модел , нещо, което съгласно Шрьодер не би могло да бъде направено с стандартна ортопедична хирургия.
 
През януари болница „ Хадаса “ откри и новия център за рехабилитация на Гандел за лекуване на бойци, които се нуждаят от обширна рехабилитация. Ерусалим имаше сериозен дефицит на кревати за рехабилитация преди отварянето на центъра.

Властите споделят, че новото оборудване ще обезпечи 132 кревати и ще може да лекува до 10 000 пациенти.  Има даже подземна болница в Хадаса, в случай че е належащо по време на война.

Най-новите лечения включват  антигравитационна машина, която оказва помощ на хората да се научат да вървят още веднъж. Това оказа помощ на 21-годишния Рафаел, чийто крайник беше ранен , да възвърне по-голямата част от функционалността си и да се научи още веднъж да върви.

Лекарите от Хадаса създават технологията както за бойци, по този начин и за цивилни в Израел, но и да я споделят със света.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР