Израел върна така наречения зелен пропуск заради растящия брой на

...
Израел върна така наречения зелен пропуск заради растящия брой на
Коментари Харесай

Заради многото заразени с COVID-19: Израел връща зеления пропуск

Израел върна по този начин наречения зелен пропуск поради растящия брой на новите случаи на ковид, съобщи ДПА.
Участниците над 12-годишна възраст в всеобщи прояви с над 100 души би трябвало да демонстрират уверение, че са имунизирани, преболедували са COVID-19 или разполагат с негативен тест за ковид. Това важи за спортни и културни събития, както и за фитнес зали, заведения за хранене, конференции и молитвени домове.
Зеленият пропуск, който донесе облекчение за имунизираните и преболедувалите, беше въведен в Израел през февруари. След забележителен спад на заболеваемостта обаче множеството здравни ограничавания по този начин или другояче отпаднаха.
Екип от специалисти предложи трета подсилваща имунизация за възрастното население, заяви министерството на опазването на здравето. Има обаче разминаване в мненията коя тъкмо възрастова група да бъде ваксинирана още веднъж: над 60 или над 70 години.
От министерството прецизираха, че до дни следва да бъде взето дефинитивно решение по въпроса за третата доза и възрастовата група. Причина за това станаха данни, съгласно които успеваемостта на употребяваната в Израел ваксина на Pfizer е намаляла внезапно от началото на юни. Според министерството имунизацията предотвратява единствено 39 на 100 от коронавирусните инфекции и 91 % от тежките форми на заболяване.
Същевременно в Израел се популяризира по-заразния вид Делта на ковид, уточни министерството. Правителствени специалисти обаче разкритикуваха тези данни на съображение, че те не са били събрани по теоретичен път.
През пролетта те споделиха, че имунизацията предотвратява 95,8 % от случаите на ковид и към 99 на 100 от тези на хоспитализация, тежко заболяване и гибел. В последно време броят на новите случаи на заразяване с вируса за денонощие в Израел още веднъж надвиши прага от две хиляди.
За миналите 24 часа здравното министерство регистрира 2165 нови инфекции, а тежко болните пациенти са 159. Над 57 % от популацията е изцяло имунизирано.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР