Израел в сряда обяви разширяване на плановете си за изграждане

...
Израел в сряда обяви разширяване на плановете си за изграждане
Коментари Харесай

Израел строи хиляди нови жилища на Западния бряг

Израел в сряда разгласи разширение на проектите си за създаване на 2 166 жилища на Западния бряг, съобщи Times of Israel.

Това е първото ново огромно строителство, утвърдено след Зелената линия от осем месеца.

Комисията за висше обмисляне на гражданската администрация даде дефинитивно утвърждение . Тя ще се събере още веднъж в четвъртък, с цел да продължи строителството на още към 2 000 жилища.
 Нетаняху е убеден в поддръжката на Съединени американски щати и ще анексира Западен бряг това лято
Нетаняху е убеден в поддръжката на Съединени американски щати и ще анексира Западен бряг това лято

Той вижда " исторически миг в историята на ционизма "

Мисията за развиване на общностите в Юдея и Самария продължава да бъде един от основните въпроси за Държавата Израел, оповестиха от израелска страна.

Палестинската власт предстоящо осъди този ход като полуда, защото обичайно приема израелската интензивност в тези територии като окупация.

Йордания осъди тези проекти като едностранно и нелегално израелско решение.

" Нетаняху върви напред с цялостна пара към подсилване на фактическата анексия на Западния бряг ", се споделя в изказване на наблюдателната група " Мир в този момент " преди решенията в сряда.

Припомняме, че администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се заела пред Обединените арабски емирства (ОАЕ) по време на договарянията за нормализиране на връзките с Израел, че Вашингтон няма да признае израелско анексиране на части от Западния бряг до 2024 година най-рано.
 Тръмп се заел пред ОАЕ да не поддържа израелска анексия на Западния бряг до 2024 година
Тръмп се заел пред ОАЕ да не поддържа израелска анексия на Западния бряг до 2024 година

Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп се заела пред Обединените арабски емирства

Премиерът на еврейската страна Бенямин Нетаняху от месеци дава обещание да анексира огромни елементи от Западния бряг, само че проектът публично бе спрян като част от съглашението за нормализиране на връзките с ОАЕ. Но двете страни не оповестиха за какъв интервал от време се замразява проектът за анексиране на Западния бряг.

Миналия месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп заяви, че . В подмяна на това Тел Авив дава обещание да замрази проектите за анексия на региони от Западния бряг.

Палестинското управление

и жигосаха съглашението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР