Израел удари днес един от най-високите жилищни блокове в град

...
Израел удари днес един от най-високите жилищни блокове в град
Коментари Харесай

Израел удари една от най-високите жилищни сгради в Рафах

Израел удари през днешния ден един от най-високите жилищни блокове в град Рафах в най-южната част от линията Газа, оповестиха локални поданици, представени от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че израелската войска е засилила натиска върху последния регион от палестинската територия, където към момента не е навлязла и където над един милион разселени палестинци се намерили заслон.

При удара е разрушена 12-етажната постройка, а десетки фамилии са останали без дом, само че към този момент няма данни за жертви. 

Според израелската войска блокът е бил употребен от „ Хамас “ за обмисляне на офанзиви против Израел.

Един от хората, живеещи в постройката, намираща се на едвам 500 метра от границата с Египет, сподели пред Ройтерс, че той и съседите му са били предизвестени от израелската войска половин час преди удара.

„ Хората се стреснаха, тичаха по стълбите, някои паднаха, беше безпорядък. Те оставиха движимостите и парите си ”, описа Мохамад Ал Набрис. Той добави, че измежду тези, които са се спъвали по стълбите по време на паническата евакуация, е била и бременна жена.

Според палестинската публична новинарска организация УАФА, която се базира на локални източници, при нападението са били ранени неизяснен брой цивилни.

Израел отхвърли да приключи военните дейности в региона, който назова „ последния бастион на „ Хамас “, само че след острите интернационалните рецензии въпреки всичко се ангажира да стартира плануваната си атака там чак откакто цивилните се изтеглят, отбелязва Ройтерс.

По-рано през днешния ден „ Хамас “ заяви, че при израелските удари в линията Газа са били убити и четирима заложници, само че не даде доказателства.

Израелските въоръжени сили в това време оповестиха, че са умъртвили десетки бойци на екстремистката организация през последните 24 часа, съобщи ДПА.

В южния град Хан Юнис са отстранени 20 бойци на „ Хамас “ в сухопътен пердах, по време на който израелските бойци са получили поддръжка по въздух.

При целенасочени дейности са били унищожени военни уреди на съперника и пленени неустановен брой бойци.

Най-малко 10 терористи са били убити в централната част от Газа, заяви още израелската войска.

*Видеото е архивно!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР