Израел спечели Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20

...
Израел спечели Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20
Коментари Харесай

Израел с купата от Европейския шампионат по хандбал във Варна

Израел завоюва Европейския шампионат по хандбал за младежи до 20 години във Варна след инфарктна победа на финала над Румъния с дузпи - 38:36 (33:33 в постоянното време).

Швейцария извоюва бронзовите медали след триумф над Гърция с 26:23.

„ Беше доста сложен мач. Мисля, че играхме добре. Много е сладко да постигнеш хубава победа като тази. Няма подозрение, че първото място е нещо огромно. Много сме щастливи. Страхотен шампионат. Не играхме задоволително добре против Литва и Гърция, само че знаехме, че би трябвало да продължаваме напред, макар отрицателните резултати. Направихме го! “, сподели след финала треньорът на Израел Евитар Гивон Хасни.

„ Първо желая да кажа едно огромно благодаря на Румъния. Те направиха страховит мач. Независимо какво се случваше, ние държахме главите си бистри и всичко беше наред. Получи се доста хубаво съревнование. Наистина му се насладихме. Финалът беше сложен мач при страхотна атмосфера. Невероятно прекарване “, съобщи пък избраният за състезател на мача за Израел Навад Кохен.

Логично, страстите в румънския лагер бяха на другия полюс.

„ Не играхме добре в отбрана и загубихме доста топки в нахлуване. Въпреки това успяхме да стигнем до равенството. Все отново дузпите са лотария. Не се знае какво ще се случи. Искахме първото място, тъй като то те класира на Европейското състезание, само че в последна сметка това е спорт и ние одобряваме сребърните медали. Видях доста състезатели, както в моя, по този начин и в другите тимове, които могат да стигнат до най-високите равнища на хандбала. Надявам се да ги забележим на огромните шампионати при мъжете “, сподели треньорът на Израел Даниел Козмин Анка.

Македония завоюва 5-ата позиция на шампионата след победа над Украйна с 26:23, а Люксембург е 7-и след 29:23 над Англия.

Както е известно, за пръв път и двата Европейски шампионата по хандбал за младежи до 20 години се играха в един град и това е Варна. България бе част от първия шампионат.   





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР