Израел ще проведе сухопътна операция в ивицата Газа, но България

...
Израел ще проведе сухопътна операция в ивицата Газа, но България
Коментари Харесай

Окървавеният фестивал: Истории за жестокост, похитени и погубени животи

Израел ще организира сухопътна интервенция в линията Газа, само че България взима всички ограничения за защита на границата ни с Турция, откъдето може да пристигна възможна бежанска вълна. Това съобщи министърът на защитата Тодор Тагарев.

Тази заран изтекоха 24-те часа, които държавното управление в Тел Авив даде на палестинците в Газа да се изтеглят в южната част на Ивицата. Броят на жертвите и от двете страни надвишиха 2 000 души. В идващите минути ще Ви върнем към ранните часове на предходната събота, когато историята за разстреляните младежи на рейв фестивала в Израел вкамени целия свят.

Пред Българска национална телевизия приказва оживял след жестоката пукотевица на терористите от Хамас. Омер Сегев споделя за опита да бъде похитен и по какъв начин се е измъкнал, представяйки се за фермер. Над 100 са отвлечените израелци от Хамас, чиито родственици не стопират да търсят информация за тяхната орис.



21-годишният Омер е бил измежду присъстващите на фестивала Народоосвободителна въстаническа армия и Паралелна Вселена, когато въоръжени мъже с автомати идват от всички вероятни направления.

" И те започнаха да стрелят по всички, на празненството имаше защита към 30-50 души, тъй като не сме вярвали, че такова нещо може да се случи. Не вярвахме, че са способни на такова нещо. Те са чакали за тази опция от доста дълго време, те пристигнаха подготвени, въоръжени. Аз се спасих и съумях, само че доста не съумяха ", описа младият мъж.

Много девойки са убити, други изнасилени и отвлечени. Една от отвлечените е Ноа, която навърши 26 години до момента в който е в плен на терористите от Хамас.



Отвлечена е от ръцете на приятеля си, с мотор. Терористите пратиха клипче с нея на което се вижда, че е добре и пие вода.



" Направих най-хубавото за теб, с цел да те пазя, обичам и поддържам, желая да я окуража. Ноа, не се предавай. Видях приятеля ти, плаче за теб. О, сложни дни! ", сподели бащата на момичето.

На клипчето, на което я отвличат, Ноа крещи " Не ме убивайте! ". Отвлечена е и 22-годишната Шани Лук. Тя е от Германия, татуистка и инфлуенсърка. Преди атентата дружно с другарка танцуват най-отпред на фестивала за мир. Родителите и я разпознаха незабавно след бруталната офанзива.

На клипа с нея, сниман персонално от терористите на Хамас, момичето лежи голо и безжизнено по лице на каросерията на пикап, а мъжете от терористичната организация се гаврят с нея, крещейки " Аллах е популярен! ". Мъжът който я държи за косата и плюе по нея е разпознат в Google акаунт с локация 15 км от мястото на отвличането.



Името му е Махмуд Абурджила. На фотография от август той носи същите облекла като по време на чудовищното видео. Приятелят на Шани - Орион също е похитен, от телефона му се получават поредност известия на арабски, които гласят нецензурни апели и " освободете Палестина ".

Майката на Шани я опива като артистична и свободомислеща, допуска, че към момента е жива, само че в сериозно положение. Вчера близки на отвлечени от Хамас с немски генезис дадоха взаимна конференция в Тел Авив.

" Нищо не знам за тях, къде са, дали са живи, дали са здрави, дали са получили медицински грижи. И най-малка информация за тях ще е от най-голям приоритет ", сподели Рикарда, майката на Шани.

Други родители към този момент погребаха своите деца. 24-годишната Бруна Валеано е измежду убитите на фестивала Народоосвободителна въстаническа армия. Тя е от Бразилия и неотдавна се е преместила да живее в Израел дружно с майка си и и сестра си. На погребението на момичето преди два дни в Тел Авив се събраха над 10 000 души.



Преди два дни беше разпознато и тялото и на друго момиче, забавлявало се на фестивала - 26-годишната Урия Рикардо.



А тази заран бе доказано и за Ноам Шалом. На фестивала барманите са убити до момента в който се крият в хладилниците, множеството диджеи също са разстреляни. Един от тях е Лаор Абрамов. Баща му Давид се сбогува с него със стихотворение:

" Мой наследник, мой първороден наследник, мой принц, моя хубост, мой другар, мой преподавател, мой водач - хиляди сърца ще те запомнят вечно... "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР