Израел ще продължи да нанася удари по обекти на терористите

...
Израел ще продължи да нанася удари по обекти на терористите
Коментари Харесай

Израел: Продължаваме с ударите

Израел ще продължи да нанася удари по обекти на терористите в линията Газа, след седмица на боеве с палестински бойци. Това съобщи през днешния ден вечерта (17.05 б.р.) израелският министър председател Бенямин Нетаняху след съвещание в министерството на защитата в Тел Авив с ръководители на силовите ведомства, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки AP.

Нетаняху увери, че Израел " ще продължи да взема всички нужни ограничения за възобновяване на спокойствието и сигурността за всички израелски жители ". Боевете избухнаха на 10 май, когато ислямисткото придвижване Хамас, ръководещо в линията Газа, изстреля ракети с огромен обхват против Ерусалим след седмици на конфликти в свещения град сред палестински стачкуващи и израелската полиция.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи в телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, че поддържа преустановяване на огъня сред Израел и ислямисткото придвижване Хамас, което управлява линията Газа, оповестиха Ройтерс и Франс прес. " Президентът изрази поддръжката си за преустановяване на огъня и засегна въпроси, свързани с взаимоотношението на Съединени американски щати с Египет и други сътрудници за постигането на тази цел ", се споделя в изказване на Белия дом. Байдън удостоверил пред Нетаняху " правото на Израел на самозащита " и призовал еврейската страна да постави всички вероятни старания за отбраната на почтени мирни поданици ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР