Израел ще отвори два хуманитарни маршрута към Газа, за да

...
Израел ще отвори два хуманитарни маршрута към Газа, за да
Коментари Харесай

След ултиматум на Байдън: Израел отваря два хуманитарни маршрута към Газа

Израел ще отвори два филантропични маршрута към Газа, с цел да се обезпечи достъп на повече филантропични помощи до територията, оповестиха международните организации.

Граничния пункт „ Ерес “ в северната част на Газа, дружно с пристанище Ашдод, ще бъдат отворени краткотрайно за първи път от началото на войната за филантропични доставки. По този метод ще могат да се доставят помощи от Йордания през пропускателния пункт Керем Шалом.

Тези дейности идват часове откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън организира диалог с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху за първи път след убийството на седем филантропични служащи в понеделник.

Американският държавен глава твърдо съобщи, че Израел би трябвало да предприеме стъпки за попречване на вредите за цивилното население и филантропичните премеждия, в случай че желае да резервира поддръжката на Съединени американски щати. Байдън сложи ултиматум на израелското държавно управление - неотложно да бъдат предприеме съответни стъпки за запазване живота на жителите в Газа и за обезпечаване на сигурността на филантропичните служащи.

Ако тези условия не бъдат спазени, политиката на Съединени американски щати във връзка с Газа ще се промени, сподели американският президент.

Това е забележителна смяна в политиката на Съединени американски щати - за първи път Вашингтон се опита да употребява американската помощ, с цел да повлияе на хода на войната в Газа.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР