Израел рискува да подклажда конфликта още 50 години с тактиката

...
Израел рискува да подклажда конфликта още 50 години с тактиката
Коментари Харесай

Бен Уолъс: Израел рискува да подклажда конфликта още 50 години

Израел рискува да подклажда спора още 50 години с тактиката си в Газа, предизвести някогашният английски министър на защитата Бен Уолъс.

Пишейки в “Дейли телеграф “, високопоставеният народен представител от Консервативната партия означи, че Израел рискува да подкопае своята правна основа за своите дейности в територията.

„ Ако Бениамин Нетаняху мисли, че убийствата, подбудени от яд, ще поправят казуса, тогава той доста бърка “, написа Уолъс. Бившият министър на защитата посочи, че не приканва за преустановяване на огъня с “Хамас ”, само че предизвести, че Израел би трябвало да спре своя „ недодялан и разхвърлян способ на набези “ в Ивицата Газа.

„ Методите на Нетаняху няма да решат този проблем. Всъщност имам вяра, че неговата тактичност ще подхранва спора за още 50 години. Действията му радикализират мюсюлманската юноша по целия свят “, написа Бен Уолъс.

Би Би Си разяснява, че Израел упорства, че за постигането на победа е нужен боен напън. Намесата на Бен Уолъс идва на фона на възходящ интернационален напън във връзка на огромния брой цивилни жертви в Газа. Външният министър Дейвид Камерън към този момент прикани за „ дълготрайно преустановяване на огъня “ и предизвести, че „ прекалено много цивилни са били убити “ в взаимна публикация с Аналена Бербок – немската му колежка, предава БНР.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР