Израел проведе нападения и операции в Ивицата Газа тази нощ,

...
Израел проведе нападения и операции в Ивицата Газа тази нощ,
Коментари Харесай

Израел с нови нападения и операции в Ивицата Газа

Израел организира набези и интервенции в Ивицата Газа тази нощ, до момента в който Организация на обединените нации прикани за повече филантропична помощ за палестинския анклав.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1308
Израелски военни с бронирани машини и булдозер са провели акции на окупирания Западен бряг, претърсили са домове, имало е конфликти с палестинци в град Дженин и намиращ се наоколо бежански лагер, пишат локални медии, представени от Ал Джазира, осведоми БНР.

Би Би Си оповестява за въздушни удари и бомбардировки тази нощ в Ивицата Газа. Според палестински медии при въздушни удари по бежанския лагер Нусейрат са починали минимум 18 души, била е разрушена и пречиствателна станция за вода в Джабалия в северната част на Газа. Палестинския червен полумесец събщи за въздушни удари наоколо до болница в южния град Хан Юнис.

По-рано, израелската войска предизвести жителите на бежанския лагер Ал-Бурейдж в централната част на Газа да се изтеглят на юг поради разширение на сухопътната атака. Съобщава се и за израелски въздушни удари в Южен Ливан, само че към този момент няма удостоверение от военните.

Междувременно, в Ню Йорк Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция, апелираща за уголемен филантропичен достъп в Ивицата Газа и за основаването на условия, които ще разрешат стабилно преустановяване на боевете. В документа обаче не се приканва за неотложно прекъсване на сраженията. 13 от 15-те члена на Съвета гласоподаваха " за ", а Съединени американски щати и Русия се въздържаха.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР