Израел потвърди, че изтегля хиляди свои военнослужещи от Ивицата Газа,

...
Израел потвърди, че изтегля хиляди свои военнослужещи от Ивицата Газа,
Коментари Харесай

Израел изтегля военни части от Газа

Израел удостовери, че изтегля хиляди свои военнослужещи от Ивицата Газа, където води интервенция против ислямисткото придвижване " Хамас ". Същевременно разгласи, че са нанесени удари по обекти и на радикалната формация " Хизбула " в Ливан в отговор на обстрел от ливанска страна.

Предстоящото евакуиране на войски в Газа беше оповестено наред анулацията от Върховния съд анулира на основна наредба от противоречивия проект за правосъдна промяна на държавното управление на премиера Бенямин Нетаняху.

Израелската войска е атакувала редица цели в ЛиванПланът беше източник на дълбоки различия в Израел преди офанзивата на " Хамас " на 7 октомври, станала причина за продължаващата война.

Пет бригади, или няколко хиляди бойци, ще бъдат изведени от Ивицата Газа през идващите седмици, заяви армията.

Този ход дава отговор на проектите, които израелските водачи обрисуваха като военна акция с по-слаба активност, която се чака да продължи през цялата 2024 година. Израел разгласи, че е покрай действен надзор над по-голямата част от северната част на анклава.

Министърът на защитата Йоав Галант съобщи, че жителите на някои от евакуираните израелски селища на север от линията Газа ще могат да се върнат в домовете си скоро, с напредването на военните интервенции. Той посочи, че става дума за общности в региони в радиус от четири до седем километра северно от анклава.

Сраженията не престават и в южната част на Газа, където са избягали множеството от над два милиона поданици. Броят на жертвите от началото на спора съгласно палестинската страна наближава 22 хиляди.

Израелските военни осведомиха, че са нанесли удари по цели в Ливан, в това число по " военни обекти ", употребявани от " Хизбула " в отговор на офанзиви, при които са ранени петима израелски бойци. От групировката съдружник на " Хамас " оповестиха, че трима нейни бойци са убити в Южен Ливан.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР