Израел получи разрешение да се състезава на Евровизия“ 2024, след

...
Израел получи разрешение да се състезава на Евровизия“ 2024, след
Коментари Харесай

След като промени текста на песента си: Израел ще се състезава в „Евровизия 2024“

Израел получи позволение да се състезава на „ Евровизия “ 2024, откакто промени текста на песента си, потвърдиха уредниците, представени от Би Би Си.

Снимка: Wikipedia Commons

Страната ще бъде показана от руско-израелската певица Идън Голан на музикалното съревнование, което ще се организира в Швеция този май.

Това стана след оспорвана конкуренция с Италия, Израел и Финландия

Смяташе се, че нейната истинска ария, October Rain, загатва офанзивите на „ Хамас “ от 7 октомври и беше неразрешена за нарушение на разпоредбите за политически неутралитет.

Израелската социална телевизия се съгласи да промени песента, към този момент озаглавена Hurricane, и ще я показа този уикенд.

Южна Африка приканва магистратите да наредят на Тел Авив да приключи военната си интервенция

В изказване Европейският съюз за радио и телевизия (EBU), който провежда състезанието, се споделя, че песента е позволена след деликатна инспекция на текста.

„ Постигнахме единодушие, че тя дава отговор на нужните критерии за присъединяване в сходство с разпоредбите на състезанието “, споделят оттова.

По-рано израелският ефирен оператор Kan даде обещание да не трансформира текста, само че президентът на страната Исак Херцог по-късно прикани за „ нужни корекции “, с цел да се подсигурява, че Израел може да взе участие в състезанието.

Айдън Амеди е превозен с хеликоптер до болница

Оригиналният текст на October Rain, написан на британски, беше оповестен на уеб страницата на Kan предишния месец. Той включват репликите „ Всички бяха положителни деца, всяко от тях “ и „ Кой ви сподели, момчета, не плачете… Часове и часове… И цветя… Животът не е игра за страхливците “.

В сряда министърът на културата на Белгия Бенедикт Линар прикани да бъде неразрешено на Израел да взе участие в на „ Евровизия “, до момента в който трае войната в Газа.

Изпълнителите от дуото Tvorchi приканиха „ Европа да се сплоти против злото в името на мира “

„ Точно както Русия беше изключена от надпреварите и на „ Евровизия “ след нахлуването ѝ в Украйна, Израел би трябвало да бъде изключен, до момента в който не постави завършек на грубите си нарушавания на интернационалното право, които предизвикват хиляди жертви, изключително деца “, написа тя в обществената мрежа X.

Линар съобщи, че ще изиска от публичния оператор RTBF, който провежда присъединяване на Белгия в на „ Евровизия “, да изрази опасенията пред EBU.

Музиканти в няколко страни приканиха Израел да бъде отхвърлен от състезанието. През декември Исландската асоциация на композиторите и лириците разгласява изказване, в което се споделя, че военните дейности на Израел в Газа вършат нейното присъединяване несъвместимо със събитие, „ характеризиращо се с наслада и оптимизъм “.

Австралийската рок тайфа Voyager е една от най-добре представилите си, разясняват анализатори

Във Финландия петиция, подписана от повече от 1400 експерти в музикалната промишленост, упрекна техния народен ефирен оператор Yle в двойни стандарти, заявявайки, че е измежду първите, които са поискали възбраната против Русия след нахлуването ѝ в Украйна през 2022 година

Досега Израел е печелил песенния конкурс на „ Евровизия “ четири пъти.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР