Израел отхвърли призива на американския държавен секретар Антони Блинкен за

...
Израел отхвърли призива на американския държавен секретар Антони Блинкен за
Коментари Харесай

Израел отхвърли призива на Блинкен за хуманитарна пауза в Газа

Израел отхвърли апела на американския държавен секретар Антони Блинкен за " филантропична пауза " в Газа.

Г-н Блинкен сподели, че е разискал концепцията с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и други публични лица по време на диалозите им в Тел Авив.

В телевизионно изказване минути по-късно господин Нетаняху сподели, че Израел отхвърля " краткотрайно преустановяване на огъня, което не включва освобождението на нашите заложници ".

Той сподели, че Израел " продължава с цялата си мощ " против Хамас.

Дипломатическият напън на Съединени американски щати пристигна, когато Израел продължи офанзивата си против Хамас, като командирите споделиха че техните сили са обкръжили град Газа и са въвлечени в „ комплицирана градска борба “.

Офанзивата на Израел - включваща въздушни удари и сухопътни сили - беше стартирана след офанзивата на 7 септември, по време на която бойци на Хамас убиха 1400 души в Израел и превзеха повече от 240 заложници.

Атаките за възмездие на Израел са умъртвили минимум 9200 души в Газа от този момент, съгласно ръководеното от Хамас министерство на опазването на здравето.

< p class= " ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10 " > Г-н Блинкен сподели, че Съединени американски щати имат вяра, че напъните за отбрана на палестинските цивилни и увеличението на помощта в Газа „ ще бъдат улеснени от филантропични паузи “.

" Редица законни въпроси бяха повдигнати в нашите полемики през днешния ден, в това число по какъв начин да използваме всеки интервал на пауза, с цел да увеличим оптимално потока от филантропична помощ, по какъв начин да свържем паузата с освобождението на заложници, по какъв начин да подсигуряваме, че Хамас няма „ Не използвайте тези паузи или договорености в своя изгода “, сподели господин Блинкен на конференция в Тел Авив.

„ Това са проблеми, с които би трябвало да се заемем незабавно, и ние имаме вяра, че те могат да бъдат позволени. "

В телевизионното си послание господин Нетаняху сподели: " Израел отхвърля краткотрайно помирение, което не включва освобождението на нашите заложници. "

Г-н Блинкен, при второто си пътешестване до района за един месец, сподели, че Съединени американски щати са дали на Израел препоръки по какъв начин да се сведат до най-малко смъртните случаи на цивилни, до момента в който към момента се пробва да " довърши " Хамас.

И той сподели, че е разискал осезаеми стъпки за разрешаване на повече помощ, в това число гориво, да доближи до Газа.

Държавният секретар на Съединени американски щати сподели също, че Израел ще завоюва сигурност единствено посредством основаването на палестинска страна.

Повтаряйки дългогодишната политика на Съединени американски щати по отношение на двустранната държавно решение, той сподели: „ Две страни за два народа. Отново, това е единственият метод да се подсигурява трайна сигурност за един еврейски и либерален Израел. “

Следвайте последните актуализации онлайн Джеръми Боуен: Пет нови действителности след четири седмици война Израел дава обещание да прекъсне връзките си с палестинския анклав

В мнения, направени до израелския президент Исак Херцог, господин Блинкен сподели, че Съединени американски щати застават „ твърдо зад Израел, той има правото и задължението да се пази и с цел да подсигуряваме, че събитията от 7 октомври в никакъв случай повече няма да се повторят. "

Г-н Херцог сподели, че Израел поставя доста старания против жителите на Газа за въздушни удари, до момента в който вдигаше листовка, която той сподели, че е бил хвърлен в Ивицата, казвайки на цивилните да изоставен разкъсвания от войната север.

Докато двамата мъже говореха, протестиращите можеха да бъдат чути да викат по високоговорител от близка улица - фамилии на израелци, взети за заложници.

Г-н Херцог сподели, че „ сърцето му е с тях “, до момента в който господин Блинкен добави, че Съединени американски щати мислят „ всеки един миг за нашите заложници “.

" Толкова доста, както израелци, американци, други жители - и ние сме решени да създадем всичко допустимо, с цел да ги върнем безвредно, с цел да бъдат със фамилиите и околните си ”, добави той.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР