Израел одобри изграждането на 1 936 нови преселнически домове върху

...
Израел одобри изграждането на 1 936 нови преселнически домове върху
Коментари Харесай

Израел ще строи нови домове за заселници върху окупирани територии

Израел утвърди построяването на 1 936 нови преселнически домове върху окупирани палестински територии, заяви Агенция Франс Прес.
89% от новите домове ще бъдат издигнати в „ обитаеми места, които Израел може да се наложи да изтегля при бъдещо спокойно съглашение с палестинците “.
Територията на селищата доста се е нараснала при премиера Бенямин Нетаняху и неговия съдружник президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Нетаняху се бори за политическото си оцеляване, изправен пред обвинявания в корупция и откакто не съумя да сформира ново съдружно държавно управление след изборите през април и септември. Премиерът, който бе упрекнат през ноември в рушвет, машинация и нарушение на доверието, в този момент е изправен пред трети парламентарни избори през март.
„ Въпреки неналичието на явен мандат, това държавно управление се грижи както нормално - да продължи всеобщото поощряване на нездравословното и ненужното строителство на окупирана територия и тук-там, които Израел ще би трябвало да изтегля “, се споделя в известие на „ Пийс Нау “, организацията, съобщила за построяването. " Нетаняху продължава да саботира вероятностите за мир, като влече Израел в антидемократична еднодържавна действителност, наподобяваща апартейд. "
Според организацията, 1 150 от единиците са утвърдени за „ депозит “ или фаза първа от процеса на обмисляне. Общо 786 единици са получили дефинитивно утвърждение, в това число 258, които следва да бъдат издигнати в Хареша, " противозаконна територия " на запад от град Рамала на Западния бряг.
Израел окупира Западния бряг и Източен Йерусалим в шестдневната война от 1967 година с ход, в никакъв случай не приет от интернационалната общественост. Съгласно интернационалното право селищата му се смятат за противозаконни и се преглеждат като съществена спънка за мира. Около 600 000 израелски заселници живеят на Западния бряг и анексирания от Израел Източен Йерусалим измежду към 2,9 милиона палестинци.
В края на предходната година администрацията на Тръмп съобщи, че към този момент няма да счита израелските селища в окупираните територии за противозаконни. Този ход беше приветстван от съдружника на Тръмп Нетаняху, до момента в който палестинците бяха възмутени.
Европейският съюз, Организацията на обединените народи и други обаче акцентират, че не престават да считат селищата за противозаконни.
Според „ Пийс нау “ броят на новите домове за преселници, утвърдени от Израел, съвсем се е удвоил, откогато Тръмп встъпи в служба през януари 2017 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР