Израел не дава системи за противовъздушна отбрана Железен купол или

...
Израел не дава системи за противовъздушна отбрана Железен купол или
Коментари Харесай

Израел не дава ПВО на Украйна заради Иран

Израел не дава системи за противовъздушна защита " Железен купол " или други оръжия на Украйна заради опасения, че те могат да се окажат владеене на Иран. Това изясни израелският министър председател Бенямин Нетаняху, представен от ТАСС.

" Смятам, че е значимо да се разбере, че се тревожим от опцията системите, които бихме изпратили на Украйна, да попаднат в ръцете на Иран " , уточни той в изявление за в. " Уол стрийт джърнъл ".

Нетаняху съобщи, че в случай че това се случи, Техеран ще може да употребява израелски оръжия против самия Израел. Той означи, че гъсто обитаемата му страна до момента е избягвала огромни жертви, защото системата " Железен купол " смъква 95% от ракетите, изстреляни против израелска територия.

" Ако тази система попадне в ръцете на Иран, тогава милиони израелци ще останат беззащитни и ще се окажат в заплаха ", акцентира Нетаняху.
 Президентът на Израел изясни за какво Украйна не може да получи Противовъздушна отбрана
Президентът на Израел изясни за какво Украйна не може да получи Противовъздушна отбрана

Иран представлявал опасност за международния ред, счита Ерусалим

" Железен купол " е система за противовъздушна защита, създадена от израелската Rafael Advanced Defense Systems в партньорство с американския производител на оръжия Raytheon. Смяна е за една от най-ефективните Противовъздушна отбрана системи против ракети с дребен обхват.

В началото на юни предходната година украинският дипломат в Израел Евгений Корнийчук съобщи, че Украйна демонстрира интерес и желае да получи " Железен купол ".

Досега Израел не е дал военна поддръжка на Украйна и се е лимитирал до изпращане на филантропична помощ в страната и даване на здравна помощ на украинци, ранени във войната.

През септември украинският президент Володимир от обстоятелството, че Израел не е дал на Киев противоракетни системи , които да му оказват помощ да противодейства на съветските офанзиви.

Месец по-късно той още веднъж да се причисли към битката против Русия и повтори настояването на страната си за израелски системи за противовъздушна защита.
 Зеленски е отчаян от отхвърли на Израел да даде Противовъздушна отбрана
Зеленски е отчаян от отхвърли на Израел да даде Противовъздушна отбрана

Тел Авив отклонил молбата за доставка на " Железния купол "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР