Израел е получил списък с нова група от заложници, които

...
Израел е получил списък с нова група от заложници, които
Коментари Харесай

Пети ден примирие: Около 170 души остават в плен в Ивицата Газа

Израел е получил лист с нова група от заложници, които би трябвало да бъдат освободени от „ Хамас “. Временното преустановяване на огъня навлезе в своя пети ден, откакто беше реализирана договорка за удължаването му с два дни.

Групировката освободи още 11 израелски заложници

Около 170 души  остават в плен в Ивицата Газа, само че „ Хамас “ съобщи, че не държи всички. Смята се, че сред 40 и 50 души се намират при Ислямски джихад, което може да усложни освобождението им.

Отвлечени от Хамас се върнаха в Израел Снимка: Reuters

Снощи вкъщи се прибраха още 11 дами и деца. Емоционални бяха първите срещи сред освободените от „ Хамас “ и техните близки.

Отвлечени от Хамас се върнаха в Израел Снимка: Reuters

Жени и малолетни деца бяха освободени и от израелските затвори през вчерашния ден и бяха посрещнати с празненства в окупирания от Израел Западен бряг.

Палестинци бяха освободени от израелските затвори Снимка: Reuters

Палестинци бяха освободени от израелските затвори Снимка: Reuters

Организация на обединените нации употребява краткотрайното помирение с цел да вкара повече помощ в Ивицата Газа, само че потребностите към момента не са покрити. Хора чакат на дълги опашки в южния град Хан Юнис за вода.

Очаква се трета аудиенция на американския държавен секретар в района. Антъни Блинкен ще се срещне с палестински и израелски представители, с които ще бъде разисквано продължаването на помощта за Ивицата Газа и освобождението на всички заложници.

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж:

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР