Израел е подписал договор за продажба на противотанкови ракети Спайк“

...
Израел е подписал договор за продажба на противотанкови ракети Спайк“
Коментари Харесай

Израел и Гърция подписаха сделка за 400 млн. долара

Израел е подписал контракт за продажба на противотанкови ракети „ Спайк “ на Гърция на стойност 1,44 милиарда шекела (400 млн. долара), заяви Министерството на защитата на страната, представено от „ Ал Джазира “.

" Ракетите ще подсилят портфолиото от оперативни средства на гръцката войска и чакаме по-нататъшно разширение посредством стратегическо съдействие в близко бъдеще ", съобщи Йоав Хар-Ивън, основен изпълнителен шеф на държавния защитителен консорциум „ Рафаел “, който създава противотанковите ракети.

Съобщението идва около договорката в региона на защитата с новоприетия член на НАТО Финландия.

Миналата седмица Хелзинки се съгласи да подписа договорка с Израел и „ Рафаел “, откакто на 4 април стана член на НАТО, поставяйки завършек на близо 70-годишната си политика на военна необвързаност.

Оръжейният снабдител ще даде на новия член на НАТО усъвършенстваната система за противовъздушна защита „ David`s Sling “ посредством договорка на стойност 316 млн. евро (345 млн. долара), която обаче зависи и от утвърждението на Съединени американски щати. Системата е предопределена за прихващане на балистични и крилати ракети.

Израел съобщи, че покупко-продажбите му с двете страни ще засилят връзките сред тях, изключително когато става въпрос за съдействие в региона на защитата. По този метод страната затвърждава превръщането си в един от най-големите експортьори на отбранителни артикули в света.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР