Израел е нанесъл удари срещу военна инфраструктура в Сирия и

...
Израел е нанесъл удари срещу военна инфраструктура в Сирия и
Коментари Харесай

Израел нанася удари по Сирия и Ливан след ракетни атаки, казват военните

Израел е нанесъл удари против военна инфраструктура в Сирия и Ливан, оповестиха неговите военни, на фона на опасенията, че офанзивата на страната против Хамас може да се трансформира в по-широк спор в Средния район Изток.

Израелски бойни самолети удариха ракетни установки в Сирия и цели на Хизбула в Ливан в отговор на по-ранни изстрелвания на ракети към израелска територия, заяви израелската войска рано в понеделник.

Продължете да четете < /h2> лист от 4 детайла Байдън разисква „ ускорение “ на помощта за Газа в диалози с Нетаняху, ел-Сиси

Погледът: сухопътната война на Израел против Газа стартира Пропалестинска навалица щурмува съветския Дагестан, с цел да стачкува против бягството от Израел Ройтерс, публицисти от Ал Джазира „ ориентирани “ в стачка в Ливан: Прес група завършек на списъка

Израелските военни не предоставиха повече детайлности за офанзивите, в това число вероятните жертви. Ал Джазира не можа без значение да удостовери офанзивите или тяхното влияние.

Израелската войска е взела участие в трансгранични боеве с ливанската въоръжена формация Хизбула и е подхванала многократни въздушни набези против Сирия, откогато стартира войната против Хамас.

Съединените щати също направиха офанзиви против Сирия в отговор на внезапното повишаване на ракетните офанзиви и офанзивите с дронове против техните сили в страната, както и в Ирак, за което упрекнаха подкрепяните от Иран прокси групи.

В четвъртък Пентагонът съобщи, че е нанесъл удари по две уреди в Сирия, употребявани от Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война на Иран и подкрепяни от Иран групи, откакто президентът Джо Байдън по-рано даде обещание да отговори на офанзиви против личен състав на Съединени американски щати.

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей предизвести за районна ескалация, в случай че Израел продължи войната си против Хамас, като сподели по-рано този месец, че „ мюсюлманите и съпротивителните сили ще станат нетърпеливи и никой не може да ги спре. “

Миналата седмица съветският президент Владимир Путин предизвести, че спорът може да се популяризира „ оттатък границите на Близкия изток “, в случай че Израел не приключи бомбардировките си над Газа.

Съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан сподели в неделя в изявление за ABC News, че има „ действителен “ риск войната да ескалира в по-широк районен спор.

Иранският външен министър Хосейн Амир-Абдолахиан сподели пред CNN в събота, че страната му не желае войната да се популяризира и че е „ изцяло неправилно “ Вашингтон да упреква Техеран за офанзивите против неговите сили, без да даде доказателства.

Иран, който поддържа както Хамас, по този начин и Хизбула, отхвърли каквато и да е роля в офанзивите на Хамас против Израел от 7 октомври. Американски и израелски чиновници обявиха, че не са разкрили доказателства за присъединяване му.

Иранските държавни чиновници обаче поздравиха палестинската въоръжена формация, описвайки изненадващата офанзива като победа за „ антиционистката опозиция “.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР