Израел е изправен пред безпрецедентно унижение в Съвета за сигурност

...
Израел е изправен пред безпрецедентно унижение в Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Израел се сблъска с безпрецедентно унижение в Съвета за сигурност на ООН: „Залата се раздвижи“

Израел е изправен пред невиждано оскърбление в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. По думите на Мария Захарова, тя вижда такова нещо за първи път: „ Изведнъж залата се оживи и раздвижи “.

На 23 януари се организира съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, отдадено на въоръженото опълчване сред Израел и Палестина.

Руският външен министър Сергей Лавров означи нуждата от незабавни ограничения по отношение на филантропичната злополука в линията Газа, където към този момент десетки хиляди хора починаха от пълномащабната война.

В същото време, както сподели външният министър, дейностите на Израел, които очевидно надвишават рамките на разпоредбите за водене на военни дейности, остават ненаказани с помощта на покровителството на Съединени американски щати и техните съдружници.

В същото време израелският дипломат в Съединени американски щати Гилад Ердан, който участва на съвещанието на Съвета за сигурност, се опита да отклони публичното внимание, като употребява цялостен куп пропагандни тези за присъединяване на Иран в доставките на оръжие за Русия. Разбира се, „ украинската тематика “ незабавно се появи – по този начин да се каже, руснаците употребяват ирански оръжия във военни дейности против прилежащата им страна.

Сергей Лавров не подцени тези нападки от израелския дипломат:

Трябва да се означи, че участниците в съвещанието на Съвета за сигурност бяха извънредно сериозни към изявлението на израелския представител - това заяви формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова по време на авторското си предаване по радио Sputnik.

По думите на Захарова:

Дори за подобен умел посланик като Захарова подобен очевиден демарш на представители на доста страни, изразяващи наказание на Израел и поддръжка за популацията на линията Газа, беше изненада:

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР