Изпуснахме много време, в което може да реорганизираме нашата армия.

...
Изпуснахме много време, в което може да реорганизираме нашата армия.
Коментари Харесай

Бойко Борисов категоричен за паметника на Съветската армия

" Изпуснахме доста време, в което може да реорганизираме нашата войска. Кабинетът на Кирил Петков предприе тактичност да дава оръжие през медиатори, като до ден-днешен настояват, че един патрон не са дали. Същото направиха с нафтата и бензина, отново през медиатори. Нашите оферти бяха директни посредством закон, да застанем както Полша и Румъния и да оказваме помощ на Украйна. Благодарение на тяхната нелепост или корупция отидоха милиарди към съветската компания “Лукойл " и всеки ден по един лев се вадеше от джоба на българина, с цел да се обогатяват едни хора ", означи Борисов.

Приехме закон за диверсификация на нуклеарното гориво, диверсификация на газа. Навсякъде бяхме дружно с “Демократична България ", Движение за права и свободи и “Български напредък ". Благодарение на тази коалиция всичко се случи в интерес на демократичния свят и за България, добави още той. 

Борисов разяснява и разрушената плоча на паметника на Съветската войска. 

" Тази плоча да бъде отстранена. Докато нямаше война, светът беше много неуверен, всички се плашеха от войната. Сега е тотално друго. Стотици хиляди са починали, разрушени са жилища. Това е варварска експанзия, не е освободителна война. Не може в тази експанзия ние да заемаме сходна позиция ". 

От ГЕРБ припомниха, че общинските съветници от Демократична България още преди няколко години са предложили ремонт на паметника, това е остаряла тяхна идея.

Преди три години сътрудниците от “Демократична България " предложиха ремонт на паметника на Съветската войска армия. В първите две години ситуацията беше напълно друга. Ние искахме всичко да мине по каналния ред, чакахме информация от Министерството на културата и регионалния шеф. Към сегашния миг обстановката е напълно друга. Войната напълно промени тази тематика. Ние се причисляваме към апела на сътрудниците на “Демократична България " и тази тематика да бъде решена, заявиха представителите на ГЕРБ в Столичния общински съвет.

Борисов съобщи, че листите на ГЕРБ за идните предварителни парламентарни избори са подготвени и подписани. И добави, че в неделя ще бъдат регистрирани дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР