Изправи се БГ! Ние идваме! и Има такъв народ разговаряха

...
Изправи се БГ! Ние идваме! и Има такъв народ разговаряха
Коментари Харесай

Хаджигенов оптимист, че правителство ще има - вижда голямо припокриване в концепциите за правосъдна реформа

" Изправи се БГ! Ние идваме! " и " ИТН " разговаряха за целите на двете партии. Две групи от представители бяха излъчени от двете обединения. От една страна диалозите бяха фокусирани върху обществена политика, стопанска система и бизнес, и финанси, а другата - бранш правораздаване.

От " Изправи се БГ! Ние идваме! " желаят преизчисление на пенсиите изрично от 1 октомври с актуализация на бюджета и поддръжка за младите фамилии и за хората с увреждания. Те оферират да се вдигне прагът за регистрация по Данък добавена стойност, което го имало и е програмата на Има Такъв Народ, както и унищожаване на налог " уикенд " и събаряне на налога на едноличните търговци от 15 на 10 %.

Мая Манолова, Димитър Делчев и Николай Хаджигенов видеха диалозите за правораздаването. На въпрос от какво няма да правят отстъпка, Хаджигенов отговори: " Гешев и правосъдната промяна в чист тип ".

Попитан за какво не се разискват имената на министрите в бъдещия кабинет, той сподели, че слага този въпрос на трето място по значимост.

На въпрос дали ще се схванат с Има Такъв Народ в околните дни, Манолова разяснява, че темпото на диалозите се постанова от Има Такъв Народ, само че означи, че за " Изправи се БГ! Ние идваме! " тематиките правосъдна промяна, поддръжка на приходите, здравна промяна и енергетика са основно значими.

" Съдейки по диалога за правораздаване, държавно управление ще има ", разяснява Хаджигенов.

" 5% имаме разминаване, а на 95% имаме припокриване в концепцията ни за правосъдна промяна ", сподели още депутатът от ”Изправи се! Ние идваме” Николай Хаджигенов. По думите му разминаването е при дребни елементи, които занапред могат да се почистват в диалог.

Бел.ред.
И двете партии, и, дадоха обещание на гласоподавателите си мажоритарен избор и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР