Изправени пред постоянната заплаха от руски въздушни удари, служители в

...
Изправени пред постоянната заплаха от руски въздушни удари, служители в
Коментари Харесай

В Украйна се строят подземни училища

Изправени пред непрекъснатата опасност от съветски въздушни удари, чиновници в източната украинска област Харков започнаха да строят мощно укрепени подземни учебни заведения, които ще разрешат на децата безвредно да се върнат към присъствено образование, до момента в който нашествието на Москва продължава, представена от Ройтерс.

Училищата в района с към 2,5 милиона души, единствено на 20 благи (32 км) от съветската граница, бяха принудени да се образоват онлайн след нахлуването на Русия през февруари 2022 година

Харков постоянно е цел на съветски ракети, дронове и артилерия, като губернаторът заяви в четвъртък, че селища в три разнообразни региона са били изумени през последните 24 часа.

Две учебни заведения, всяко от които побира до 500 души, сега са в развой на създаване и ще могат да устоят на директни удари, сподели основният районен проектант Антон Коротковских.

" Тези структури ще бъдат оборудвани с всичко належащо за образователния развой ", сподели той в изявление за Ройтерс.

Повече са планувани до края на идната година, сподели Коротковских, добавяйки, че 817 образователни заведения в региона на Харков са били развалени или разрушени по време на съветската инвазия.

В една неотдавнашна заран служащите заваряваха пластове от стоманена армировъчна тел и изливаха цимент, от време на време под звуците на сирените за въздушно нахлуване, които постоянно звънят.

Пространствата ще бъдат оборудвани с изцяло функционални вентилационни, водопроводни и отоплителни системи, сподели Серхий Петрулянис, чиято строителна компания строи едно от учебните заведения.

" Тоест, хората ще могат да останат тук повече от един ден ", сподели той.

Сега украинците се приготвят за още една зима на евентуални съветски въздушни удари, ориентирани към сериозна инфраструктура, които предходната година провокираха всеобщи прекъсвания на тока в цялата страна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР