Използвайки евтини и достъпни средства, можете с лекота да почистите

...
Използвайки евтини и достъпни средства, можете с лекота да почистите
Коментари Харесай

Как да изчистим решетките на абсорбатора?

Използвайки евтини и налични средства, можете с лекост да почистите решетката на абсорбатора в кухнята от наслоените мазнини. С елементарни средства ще постигнете стремежи резултат, в домашни условия и без спомагателни старания. Незаменимите сода бикарбонат, оцет и лимон, сигурно ги има във всяка кухня.

Първото нещо, което би трябвало да извършите, е да разглобите решетката на асборбатора, с цел да я почистите от насъбраните мазнини и мръсотии.

Най-лесният метод е да поставите решетката в съдомиялната със съдомиялен препарат. След което изплакнете решетката с вряла вода и измийте с гъба, подсушете.

Почистване на решетката със сода бикарбонат

В случай на мощно замърсяване на решетките, можете да ги почистите единствено в разтвор от вряща вода и сода. За да извършите това, вземете тавата от фурната и налейте вода едвам покриете решетката с нея.

Добавете сода, като нейното количество се дефинира от количеството на водата, а то би трябвало да е: на литър вода 1 с.л. сода. Поставете тавата на котлона да заври разтворът и тогава поставяте решетката в нея в хоризонтално състояние. Варите за 20 минути, след което изплакнете и с гъбичка отстранете останалата нечистотия, подсушете.

 содата бикарбонат дейно почиства абсорбатора

Почистване на решетката с оцет

Ефективно унищожаване на мръсотията по абсорбатора става и с наличното средство във всяка кухня - оцет. Използвайте единствено неразреден оцет, с цел да увеличите резултата от почистването. С оцета би трябвало да работите с ръкавици, с цел да избегнете дразненето на кожата. Нанесете оцет върху решетката и оставете да работи за 15-20 минути, до момента в който се разгради мазнината и замърсяванията. След което измийте с гъба останалата по решетката нечистотия и изплакнете под течаща вода, подсушете.

Използвайте лимонена киселина за разчистване

Освен оцетната киселина, лимонената киселина съвършено се оправя със задачата за изчистване на мазнините по абсорбатора. Както оцетът, по този начин и лимонената киселина не би трябвало да се разрежда, тъй като успеваемостта понижава.

Лимонената киселина или изцеден лимонен сок би трябвало да се нанесе върху решетката и изчакайте мазнината да се разтвори, по-късно изтъркайте с гъба и изплакнете с вода. Ако с първият път не се в профил мазнината, повторете процедурата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР