Използваните от Русия в Украйна хиперзвукови ракети Кинжал са предупреждение

...
Използваните от Русия в Украйна хиперзвукови ракети Кинжал са предупреждение
Коментари Харесай

Германски експерт: Руските Кинжали в Украйна са предупреждение към Запада

Използваните от Русия в Украйна хиперзвукови ракети " Кинжал " са предизвестие към Запада. Това съобщи в публикация за немския в. " Велт " специалистът Герхард Хегман, отбелязва " Комсомолская истина ".

На 20 март съветското министерство на защитата заяви, че войските му са блъснали с такава ракета склад за гориво в Украйна от над 1000 км разстояние, припомня печатът.

" Кинжалите " летят 10 пъти по-бързо от звука и времето за реагиране след появяването им е " рисково малко ", по тази причина " ракетата е считана за на практика неуязвима за западните противовъздушни системи ". НАТО осъзнава какъв брой е дейно това оръжие и не разполага със системи за противопоставяне против него, акцентира немският експерт.

Пентагонът прикани Турция да даде на Украйна своите купени от Русия зенитно-ракетни комплекси С-400, само че те няма да оказват помощ на Киев, написа " Взгляд ".

Русия има голям брой оръжия, способни да унищожат такива установки. Освен това обсегът на турските комплекси - вид на С-400 особено за експорт, е по-малък от тези, с които са въоръжени съветските войски. А даването им на трети страни е в прорез с изискванията на договорите за оръжейни продажби с Русия, показва военният специалист Алексей Леонков.

Ако Турция въпреки всичко даде С-400 на Украйна, това може да провокира цялостно преустановяване на съдействието сред Москва и Анкара, по тази причина в днешната обстановка турският президент Реджеп Ердоган няма да се реши на сходна стъпка. За него това би било " политическо харакири ", добавя аналитикът.

" Украйна край вратите на Версай " е заглавието на репортаж в " Комерсант ". Франция съобщи, че е подготвена да одобри хора от Украйна, които се избавят от сраженията в страната. Те идват в Париж по разнообразни пътища - през Полша, Молдова, Румъния, Словакия и Унгария. Едни остават във Франция, други не престават, с цел да идат у родственици и познати в Испания, Португалия и Англия, написа сътрудник на вестника от голяма изложбена зала покрай Версайския замък, станала център за настаняване на бежанци.

" Пред мен се точат разнообразни фамилии - едно след друго. Много разнообразни, образовани и напълно диви, умни и глупави, симпатични и не, заболели и здрави, само че най-важното - никой въобще не схваща по какъв начин е могло да се случи с него такова нещо ", написа репортерът. И добавя: " Много бързо се отучих да им споделям: " Аз на ваше място... " - " Вие не сте били на моето място ", отговаряха ми те ".

Почти месец след началото на съветската интервенция в Украйна Москва все по този начин не оповестява, че има някакъв проект за политическо преустрояване на тази страна. Властите на Русия още залагат на военния надзор и пропагандната активност, в която войските им включват единствено отчасти проруски деятели от завладените територии, написа " Независимая газета ".

В украинската Херсонска област да вземем за пример се счита, че работи някакъв комитет за избавление, наименуван " За мир и ред ". Но след убийството на негов деятел проукраински протест бе разпилян с изстрели и през вчерашния ден там бе разгласен комендантски час. Риториката на комитета мощно се промени. Доскоро той обещаваше на хората по-добър живот, поради който би трябвало към този момент да не помнят украинските реалии, само че в този момент насочва сурови предизвестия към нежелаещите да го вършат. Така проруските деятели в Херсон бързо се трансфораха от пропагандатори за един " съветски свят " в негови жандармеристи, установи изданието.

Идва въпросът какво да вършим с Украйна, споделя пред " Свободная преса " Сергей Гончаров, ръководител на съветско ветеранско съдружие. Руските войски ще приключат своята задача, само че какво ще последва, пита се общественикът. Той показва паника, че към този момент държавното управление на Русия не дава явен отговор на този въпрос.

" Донякъде приятелско отношение към нас ще стартира да доминира чак след две-три генерации " в Украйна, предвижда съветският деец.

След обръщението на Владимир Путин към жителите на Русия от 21 февруари съветски танкове потеглиха да газят 45-милионния приятелски народ на Украйна. А напълно до неотдавна подбудителят на всичко това твърдеше: руснаците и украинците са един народ. Сега към този момент не. Украинците в никакъв случай няма да не помнят това изменничество, декларира " Новая газета ".

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР